“De dingen die ik anders wilde, heb ik aangepakt”

“Wat een moeilijke vervelende vraag!”

Dat was het antwoord dat ik kreeg van Chris ( 56 jaar, woonachtig in Leeuwarden ) op de vraag waar hij gelukkig van kon worden. Die reactie had ik niet eerder gekregen in anderhalf jaar tijd, dus ik vroeg me oprecht af of er wel iets was wat hem blij maakte:

Ik mag hopen dat er wel iets is wat je gelukkig maakt?

“Jaa! Er is juist heel veel waar ik blij van word, daarom is het zo moeilijk om te kiezen. Ik word er blij van als ik hier rond kan lopen, als ik mensen tegen kom die tegen me glimlachen en waar ik een praatje mee kan maken.”

Chris uit leeuwarden 56 jaar in het portret van Drachten door fotograaf Jeffrey Wakanno

En als je iets in je leven anders zou kunnen doen, wat zou dat zijn?

“Ha! Heb je drie uur? Nee, ik heb veel vervelende dingen meegemaakt, ik kom uit een bepaald wereldje weet je wel. Maar ik heb het allemaal achter me gelaten en alles te goede weten te keren. En het gaat veel beter met me nu gelukkig. Ik heb de dingen die ik anders zou willen hebben aangepakt!”

Je kon een tevreden voldoening proeven in die laatste woorden, een man die zijn weg weer heeft gevonden en op zijn plaats is in het leven, of in ieder geval bijna ter plaatse. Ik hoop dat het hem gaat lukken.

Drachtster Courant

Deze serie portretten zijn eerder verschenen in de Drachtster Courant en nu online te vinden op wakenco.com. Iedereen is gefotografeerd op de straten van Drachten, of ze er nu wonen, werken of winkelen ( of iets anders doen ). 

Herken je iemand?

Laat het me weten in de commentaren hier beneden wat ze voor jou betekenen! En deel dit portret met hen!

Het Boek

De verhalen van 2017 worden op dit moment verzameld in een boekwerk, dit omvat de gepubliceerde portretten die verschenen in de Drachtster Courant, de portretten die verschenen op deze website en tal van niet eerder gepubliceerde werken. Op dit moment staat de teller al op 170 pagina’s voor dit project.

Je kan hieronder je email adres achter laten om meer informatie over het boek te ontvangen!

Ontdek ook het verhaal achter deze gezichten:

“Maar dan ben je dus te laat”

Niet alleen de jeugd tref je tegenwoordig diep verzonken in hun mobieltjes, het is iets van alle leeftijden geworden, zo ook voor Jan ( 67 ) uit Drachten, hij houdt ervan als hij wat voor anderen kan doen; “elkaar helpen is belangrijk” zegt hij zo als ik hem vraag waar hij gelukkig van kan worden, [...]

“We zouden eigenlijk zometeen naar de film gaan.”

Twee weken terug vroeg ik de voorbijganger op de straten van Drachten wat hen naar buiten dreef met code oranje. De antwoorden liepen uiteen maar de reactie van deze twee dames is typerend voor de algehele houding van de Drachtsters: “Ow? Is het code oranje?” Maar wat is het dan dat ze op straat doen? […]

“We beginnen hier een outlet!”

Leegstand is een van de dingen waar ik triest van kan worden, vooral als het gaat om mijn voormalige lievelingswinkel ( yep freerecordshop is niet meer wat het geweest is ). Hoe dan ook, het is altijd goed om bedrijvigheid te zien terug keren in voormalige-lievelingswinkel-panden ( ja, dat is een woord ) ! Ik […]

Related Posts

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: