“De dingen die ik anders wilde, heb ik aangepakt”

“Wat een moeilijke vervelende vraag!”

Dat was het antwoord dat ik kreeg van Chris ( 56 jaar, woonachtig in Leeuwarden ) op de vraag waar hij gelukkig van kon worden. Die reactie had ik niet eerder gekregen in anderhalf jaar tijd, dus ik vroeg me oprecht af of er wel iets was wat hem blij maakte:

Ik mag hopen dat er wel iets is wat je gelukkig maakt?

“Jaa! Er is juist heel veel waar ik blij van word, daarom is het zo moeilijk om te kiezen. Ik word er blij van als ik hier rond kan lopen, als ik mensen tegen kom die tegen me glimlachen en waar ik een praatje mee kan maken.”

Chris uit leeuwarden 56 jaar in het portret van Drachten door fotograaf Jeffrey Wakanno

En als je iets in je leven anders zou kunnen doen, wat zou dat zijn?

“Ha! Heb je drie uur? Nee, ik heb veel vervelende dingen meegemaakt, ik kom uit een bepaald wereldje weet je wel. Maar ik heb het allemaal achter me gelaten en alles te goede weten te keren. En het gaat veel beter met me nu gelukkig. Ik heb de dingen die ik anders zou willen hebben aangepakt!”

Je kon een tevreden voldoening proeven in die laatste woorden, een man die zijn weg weer heeft gevonden en op zijn plaats is in het leven, of in ieder geval bijna ter plaatse. Ik hoop dat het hem gaat lukken.

Drachtster Courant

Deze serie portretten zijn eerder verschenen in de Drachtster Courant en nu online te vinden op wakenco.com. Iedereen is gefotografeerd op de straten van Drachten, of ze er nu wonen, werken of winkelen ( of iets anders doen ). 

Herken je iemand?

Laat het me weten in de commentaren hier beneden wat ze voor jou betekenen! En deel dit portret met hen!

Het Boek

De verhalen van 2017 worden op dit moment verzameld in een boekwerk, dit omvat de gepubliceerde portretten die verschenen in de Drachtster Courant, de portretten die verschenen op deze website en tal van niet eerder gepubliceerde werken. Op dit moment staat de teller al op 170 pagina’s voor dit project.

Je kan hieronder je email adres achter laten om meer informatie over het boek te ontvangen!

Ontdek ook het verhaal achter deze gezichten:

“Hier zijn.”

Verder opzoek naar mensen die kunnen vertellen wat hen gelukkig maakt, en als je Drachten een beetje kent dan zul je de locaties herkennen in de achtergronden; dat betekend dat het tijd word voor een nieuwe achtergrond, een nieuwe omgeving. En die hebben we gevonden, en wel eentje zo geweldig dat mensen je raar aankijken […]

“Een boek?!”

Mensen reageren wisselend op bepaalde woorden, dat was opzich al bekend natuurlijk, maar een praktijk voorbeeld is misschien wel leuk; als ik zeg: Ik maak foto’s voor mijn website – Dan is de reactie meestal “Wat voor website? Wat gebeurd er met mijn foto?” Ik maak foto’s voor mijn blog – Dit klinkt al vriendelijker, […]

“Maak er maar een beter verhaal van”

Wat moeten we doen? vraagt het rechter meisje; jullie hoeven alleen maar in de camera te kijken en dat is alles, beetje dichterbij elkaar zou wel mogen, jullie zijn vriedinnen toch? Alleen wat is het verhaal achter die arm?  Een ongeluk gehad? “Nou kijk, ze is gevallen met de fiets.” Ah tja, dat is niet […]

Related Posts

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: