“De dingen die ik anders wilde, heb ik aangepakt”

“Wat een moeilijke vervelende vraag!”

Dat was het antwoord dat ik kreeg van Chris ( 56 jaar, woonachtig in Leeuwarden ) op de vraag waar hij gelukkig van kon worden. Die reactie had ik niet eerder gekregen in anderhalf jaar tijd, dus ik vroeg me oprecht af of er wel iets was wat hem blij maakte:

Ik mag hopen dat er wel iets is wat je gelukkig maakt?

“Jaa! Er is juist heel veel waar ik blij van word, daarom is het zo moeilijk om te kiezen. Ik word er blij van als ik hier rond kan lopen, als ik mensen tegen kom die tegen me glimlachen en waar ik een praatje mee kan maken.”

Chris uit leeuwarden 56 jaar in het portret van Drachten door fotograaf Jeffrey Wakanno

En als je iets in je leven anders zou kunnen doen, wat zou dat zijn?

“Ha! Heb je drie uur? Nee, ik heb veel vervelende dingen meegemaakt, ik kom uit een bepaald wereldje weet je wel. Maar ik heb het allemaal achter me gelaten en alles te goede weten te keren. En het gaat veel beter met me nu gelukkig. Ik heb de dingen die ik anders zou willen hebben aangepakt!”

Je kon een tevreden voldoening proeven in die laatste woorden, een man die zijn weg weer heeft gevonden en op zijn plaats is in het leven, of in ieder geval bijna ter plaatse. Ik hoop dat het hem gaat lukken.

Drachtster Courant

Deze serie portretten zijn eerder verschenen in de Drachtster Courant en nu online te vinden op wakenco.com. Iedereen is gefotografeerd op de straten van Drachten, of ze er nu wonen, werken of winkelen ( of iets anders doen ). 

Herken je iemand?

Laat het me weten in de commentaren hier beneden wat ze voor jou betekenen! En deel dit portret met hen!

Het Boek

De verhalen van 2017 worden op dit moment verzameld in een boekwerk, dit omvat de gepubliceerde portretten die verschenen in de Drachtster Courant, de portretten die verschenen op deze website en tal van niet eerder gepubliceerde werken. Op dit moment staat de teller al op 170 pagina’s voor dit project.

Je kan hieronder je email adres achter laten om meer informatie over het boek te ontvangen!

Ontdek ook het verhaal achter deze gezichten:

“Achttien jaar heeft het geduurd”

Samen in het Reidingpark, zittend op een bankje rustig genietend van de natuur en het vogelorkest dat uit volle borst zingt, rusten Minus en Harmke uit van een korte wandeling die ze geregeld maken. Beide zijn ze in de tachting, 81 en 80 respectievelijk. Wat maakt jullie gelukkig? “De kinders kunnen er nu ook weer […]

“Ik hou van paardrijden, en van vechtsport.”

Ze was niet de eerste dame die antwoordde dat ze van paardrijden hield, maar wel de eerste ( en voorlopig nog ) de enige die daarnaast nog aan vechtsport doet. “Dingen die me blij maken, als in een hobby bedoel je? Nou ik hou van paardrijden, en van vechtsport” Okay, dat is een aparte combinatie, […]

“Het is niet niks wat je hebt meegemaakt.”

Zo nu en dan kom je een gezicht tegen dat je van je sokken blaast, en ditmaal gebeurde dat haast letterlijk. Het tochtte nogal rond deze plaats, afijn we laten ons niet tegen houden door een zuchtje wind, we vragen hem waarom hij er met zulk weer de straat opzoekt, zou het niet verstandiger zijn […]

Related Posts

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: