“Dus dan kan ik rondlopen te stralen!”

Het is een ietwat sombere dag, een dag zoals we dat gewend zijn van dit seizoen. Toch zie ik in de verte een opgemonterde man me tegemoet wandelen. Dit is Pieter, en Pieter is 57 en woont in Drachten. Laten we eens kijken wat hij te zeggen heeft.

Wat maakt je gelukkig?

Ik word altijd wel blij als ik met mensen praat, ook in combinatie met de sportschool dat geeft extra endorfine en ik ben sociaal dus dan kan ik rondlopen te stralen!

Pieter van der Wal in het portret van Drachten door fotograaf Jeffrey Wakanno

Als je iets in je leven anders kon doen, wat zou dat zijn?

“Dat zou wel heel persoonlijk zijn, maar ik ben voor mijn broer in de dienst gegaan, broeder dienst was dat. Ik zag het leger wel zitten en hij had een eigen bedrijfje. Alleen dat leger viel me nogal tegen, ik kwam uit de bouw, dus ben gewend om samen te werken. Als je op een steiger staat en de dag begint net dan help je de opper even die de stenen langs brengt en het cement, want anders moet hij het helemaal alleen doen en staat wij te wachten. Maar dat was dus in het leger wel anders, daar waren ze meer van “mij niet gezien” en “doe jij het maar”. En dat kwam ook wel een beetje omdat één van die andere jongens van school kwam en niet gewend was te werken.

Hahah het klinkt nu allemaal vervelend enzo, er waren ook leuke dingen hoor, zo had je namelijk veel vrije tijd en gingen de jongens in de barak zitten te kaarten. Wat ik dan deed was mijn geweer uit elkaar halen en dan lekker lezen op mijn bed. Zodra de commandant dan binnen kwam met een of ander vervelend klusje dan ging ik als een malle de loop van mijn geweer poetsen! Dan hoorde je hem zeggen: “Van Der Wal is zijn standaard uitrusting aan het schoonmaken en jullie kaarten, dus de keus is simpel, ik heb een klusje voor jullie heren!”. Hahah en zo voorkwam ik dat ik het sloofje van de groep werd, dus al met al gebeurden er ook wel leuke dingen hoor maar ik mistte de samenwerking wel!

Drachtster Courant

De serie portretten gaat onverschrokken door het nieuwe jaar in, elke week nieuwe gezichten en nieuwe verhalen.

Het Boek

De verhalen van 2017 worden op dit moment verzameld in een boekwerk, dit omvat de gepubliceerde portretten die verschenen in de Drachtster Courant, de portretten die verschenen op deze website en tal van niet eerder gepubliceerde werken. Op dit moment staat de teller al op 170 pagina’s voor dit project.

Je kan hieronder je email adres achter laten om meer informatie over het boek te ontvangen!

Ontdek ook het verhaal achter deze gezichten:

“Als ik gewoon lekker kan omklooien”

Ze zeggen dat je in smalle donkere steegjes altijd uit moet kijken wat je tegen komt, vandaag kwam ik er Hetty tegen ze is 67 jaar oud en woont in de Bertilla. Zou je kunnen vertellen wat je gelukkig maakt ? “Ik word er gelukkig van als ik gewoon lekker kan omklooien, fijn prutsen met […]

“En het is nu droog!”

Het weer begint weer ( padum tss ) beter te lijken, althans half Nederland hoopt dat uit volle borst en de andere helft heeft de hoop zo stiekem al een beetje opgegeven. Hoe dan ook, het is goed te bedenken dat we mindere tijden gehad hebben. Laten we terug denken aan die dag dat code […]

“Die kans is ongeveer even groot.”

“Als ik thuis kom en dan de loterij heb gewonnen, dan word ik pas blij.” “Of als

Related Posts

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: