“Ik loopt dan nog eventjes verder”

De terrasjes vullen zich langzaam en de lente fladdert door de lucht en het leven glimlacht ons weer toe, niets vermoedend van de kou die ons nog te wachten stond maak ik het portret van Hetty die net van een terrasje komt en nog even een blokje om loopt, ze is 72 jaar oud en woont in Drachten.

Wat maakt u gelukkig?

“Als je wat ouder word dan wordt het allemaal een beetje minder, ik ben blij dat zoals nu met dat het weer wat opknapt we er weer uit kunnen om te fietsen en even op een terrasje zitten en wat koffie drinken. Dat is dan soms al heel wat, mijn man blijft meestal zitten en ik loop dan nog eventjes verder. Jaa, hij zit nu ook daar nog ( ze wijst naar de graancirkel ) !

Hetty in het portret van Drachten door fotograaf Jeffrey Wakanno

En als u zo terug kijkt op uw leven, wat zou u anders gedaan willen hebben?

“Niets. Nee ik heb een mooi leven gehad, nooit geld problemen gehad, we zijn beiden gezond, de kinderen ook en we hebben zelfs een boot.

U kunt dus altijd nog de boot verkopen?

“Ja, ik zeg wel eens dat het een dingetje begint te worden met lastiger lopen, als de kinderen mee zijn dan gaat het wel maar als we met z’n tweeën met de boot weg gaan dan word het steeds lastiger hoor. Maar al met al ging alles eigenlijk wel goed dus ik zou niets willen veranderen.”

Vervolgens gaan we beide onze eigen weg, we kunnen nog even genieten van het zonnetje voordat hij zich weer verschuilt en de lente warmte weer een vage herinnering word.

Drachtster Courant

Deze serie portretten zijn eerder verschenen in de Drachtster Courant en nu online te vinden op wakenco.com. Iedereen is gefotografeerd op de straten van Drachten, of ze er nu wonen, werken of winkelen ( of iets anders doen ). 

Herken je iemand?

Laat het me weten in de commentaren hier beneden wat ze voor jou betekenen! En deel dit portret met hen!

Het Boek

De verhalen van 2017 worden op dit moment verzameld in een boekwerk, dit omvat de gepubliceerde portretten die verschenen in de Drachtster Courant, de portretten die verschenen op deze website en tal van niet eerder gepubliceerde werken. Op dit moment staat de teller al op 170 pagina’s voor dit project.

Je kan hieronder je email adres achter laten om meer informatie over het boek te ontvangen!

Ontdek ook het verhaal achter deze gezichten:

“Ik heb een ipad”

Misschien ben ik slecht in leeftijden, of ik zie het simpel weg niet meer na een bepaalde periode maar als deze dame gezegd zou hebben dat ze 73 jaar oud was zou ik haar zo geloofd hebben. Ze is het wel geweest natuurlijk, 14 jaar geleden wel te verstaan, maar het kan zijn dat het […]

“Het is innerlijke vreugde.”

“Zo jongeman, wilde je een foto van me maken?” ( dit is één van de enkele personen die niet ik aanspreek, maar die mij aanspreken. ) “Waar ik nou echt blij van kan worden is

“We praten even bij.”

“We werden vrienden toen we nog op de basisschool zaten, daarna zijn we samen naar de middelbare gegaan maar nu zijn we geen klasgenoten meer hahah.” “Ja inderdaad, maar we zoeken elkaar nog wel eens op om de zoveel tijd. Even bij kletsen, even kijken hoe het gaat.” En zo veranderen gewoon twee jongens die […]

Related Posts

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: