“Ik word gelukkig van mijn werk”

Dat het een rustige dag was was me al opgevallen, en ik was niet de enige die het opviel, Klaas ( 52 jaar ) gebruikt de rust om een blokje om te gaan. Hij is marktkoopman en woont in Leeuwarden maar staat elke donderdag op de markt van Drachten.

Wat maakt jou gelukkig ?

“Nou, dat is nog eens een vraag, of ik dat zo weet hahah!” Even neemt Klaas de tijd om na te denken: “ Ik word gelukkig van mijn werk, ik sta hier verderop op de markt en het is rustig vandaag, de mensen zijn naar het schaatsen aan het kijken natuurlijk! Daarom kan ik ook even pauze nemen en even de benen strekken. Opzich was Drachten al een beetje eentje van de mindere markten maar het loopt voldoende en ik ga morgen weer dus ik kan dan nu alvast wat klusjes doen voor morgen. Beetje de prijsstickers alvast opplakken en dat soort spul.

Klaas de marktkoopman uit leeuwarden in het portret van drachten door fotograaf Jeffrey Wakanno

En als je iets in je leven opnieuw zou kunnen doen, wat zou dat dan zijn?

“Nee, ik denk het niet. Als je weer terug zou gaan dan zou je er op dezelfde manier er weer voor staan en dus waarschijnlijk ook weer dezelfde keuzes maken, en eerlijk gezegd ben ik ook tevreden met hoe mijn leven nu is.”

En zo had ik nog niet eerder gekeken naar die vraag, want als je het verleden op die manier los kan laten geeft dat serieus een stuk rust en de mogelijkheid om tevreden in het hier en nu te leven en je blik gericht te houden op de toekomst. Enige nadeel is dat we niet een smeuïg verhaal hebben en we het risico lopen dat de fotograaf het een en ander erbij gaat verzinnen, gelukkig weten we dat hij dat nooit zou doen en zich eerlijk aan de verhalen houdt die de mensen hem toevertrouwen.

Drachtster Courant

Deze serie portretten zijn eerder verschenen in de Drachtster Courant en nu online te vinden op wakenco.com. Iedereen is gefotografeerd op de straten van Drachten, of ze er nu wonen, werken of winkelen ( of iets anders doen ). 

Herken je iemand?

Laat het me weten in de commentaren hier beneden wat ze voor jou betekenen! En deel dit portret met hen!

Het Boek

De verhalen van 2017 worden op dit moment verzameld in een boekwerk, dit omvat de gepubliceerde portretten die verschenen in de Drachtster Courant, de portretten die verschenen op deze website en tal van niet eerder gepubliceerde werken. Op dit moment staat de teller al op 170 pagina’s voor dit project.

Je kan hieronder je email adres achter laten om meer informatie over het boek te ontvangen!

Ontdek ook het verhaal achter deze gezichten:

“dan is mijn jongen weer helemaal gelukkig!”

Ongelukken zitten in een klein hoekje, net als bijzondere ontmoetingen. Zo vond ik deze dame genaamd Alice zitten net achter de poiesz, rustig even een trekje van haar sigaret nemend. “Voor wat voor school is dit?” was het eerste wat ze vroeg, en nadat ik de aard van het project uitgelegd had zag ze het […]

“Ik hoop komende maand 88 te worden”

In de verte zie ik een meneer aankomen, waarvan ik later ontdek dat het Romke is en naar eigen zeggen komende maand 88 hoopt te worden en in Drachten woont. Sterker nog, ik sprak hem voor de ingang van zijn appartement! Romke is zich er bewust van dat zijn gezondheid niet meer is wat het […]

“Met een vliegtuig.”

Fotograaf Jeffrey Wakanno werkt sinds januari aan ‘Het Portret van Drachten’. Het doel van dit project is om de mensen die we in het dagelijks leven vaak straal voorbij lopen zonder een tweede blik waardig te keuren, beter te leren kennen. ,,Het mooie van dit project is dat het laat zien dat ieder van ons […]

Related Posts

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: