“Misschien heb ik wel allemaal steekpenningen aangenomen!”

Dat je veel tijd op de straten doorbrengt wil niet persé zeggen dat je het weer goed in kunt schatten, en terwijl ik dacht, och dit buitje droogt wel weer op ( wat het absoluut niet deed ), sprak ik met Klaske. Ze is 68 jaar oud en woont tegenwoordig in Joure, en is naar eigen zeggen niet geboren in Drachten maar er wel getogen. Laten we snel kijken wat ze te vertellen heeft.

Wat kan je blij maken?

“Van de kleinkinderen! ( ze begint helemaal te stralen ) Ik heb er zeven, van een jaar of één tot een jaar of elf en nog een bonus kleinkind, ja zo noemen ze dat, van vijftien!”

Klaske uit Joure in het portret van Drachten door fotograaf Jeffrey Wakanno

En als je in je leven iets over zou kunnen doen, wat zou dat dan zijn?

“Ja, je hebt altijd wel dingen die je anders wilde doen, maar daar leer je dan ook weer van natuurlijk, en je kan ook niet alles veranderen.”

Maar als je wel iets kon veranderen?

“Dan zou ik meer gereisd hebben, wat van de wereld zien, ben nu eigenlijk alleen maar binnen Europa gebleven. Maar Amerika of daar naar Azië lijkt me wel heel mooi.”

Daar is het toch nog niet te laat voor?

“Nee, maar mijn man wil niet, en in je eentje is ook niet zo gezellig. En qua veiligheid is het ook wel een beetje spannend soms. Gelukkig heb ik gemerkt dat ik me vaak wel goed duidelijk kan maken, met handen en voeten kom je een aardig eind!

En anders kun je altijd nog met biljetten wapperen.

“Ja! Nou ik heb toen ik op Stenden werkte wel gemerkt dat sommige buitenlandse studenten dol zijn op kadootjes, vooral als ze je leuk vinden! Haha, misschien wel allemaal steekpenningen aangenomen!”

Drachtster Courant

Deze serie portretten zijn eerder verschenen in de Drachtster Courant en nu online te vinden op wakenco.com. Iedereen is gefotografeerd op de straten van Drachten, of ze er nu wonen, werken of winkelen ( of iets anders doen ). 

Herken je iemand?

Laat het me weten in de commentaren hier beneden wat ze voor jou betekenen! En deel dit portret met hen!

Het Boek

De verhalen van 2017 worden op dit moment verzameld in een boekwerk, dit omvat de gepubliceerde portretten die verschenen in de Drachtster Courant, de portretten die verschenen op deze website en tal van niet eerder gepubliceerde werken. Op dit moment staat de teller al op 170 pagina’s voor dit project.

Je kan hieronder je email adres achter laten om meer informatie over het boek te ontvangen!

Ontdek ook het verhaal achter deze gezichten:

“Als je ergens in gelooft..”

“..en je je er voor 1000% voor inzet dan zullen je dromen uitkomen. En ik kan in je ogen zien dat jij je dromen gaat waar maken” Trots verteld ze dat Ferry Doedens zijn zoon is, je kent hem wel, van goede tijden slechte tijden. Nee tuurlijk kent hij dat niet, ik vond er zelf […]

“Winkelen en shoppen.

Winkelend publiek vragen waar ze blij van kunnen worden klinkt als een nutteloze bezigheid, het antwoord ligt voor de hand! En toch heeft het 42 portretten moeten duren voordat we het te horen kregen, maar daar is het dan. “Waar ik blij van kan worden? Winkelen en shoppen, en kleding! Daar kan ik echt blij van […]

“Ik loopt dan nog eventjes verder”

De terrasjes vullen zich langzaam en de lente fladdert door de lucht en het leven glimlacht ons weer toe, niets vermoedend van de kou die ons nog te wachten stond maak ik het portret van Hetty die net van een terrasje komt en nog even een blokje om loopt, ze is 72 jaar oud en […]

Related Posts

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: