“Nee, drie weken.”

Al gezellig kletsend kom ik deze dames tegen; het is moeder Johanna (71 jaar) en dochter Michelle (46 jaar) die samen de stad in gaan om te winkelen. Johanna komt hier uit Drachten en haar dochter woont momenteel met haar zoon van negen in Venhuizen.

Wat maakt jullie gelukkig?

“Zo een dagje even; de stad ingaan. De stad ingaan met mijn dochters, en als de kleinkinderen langskomen, daar heb ik altijd plezier in. Ja, we zijn met z’n drieën. En ik woon dus in Noord-Holland, dus het is wel een eindje rijden om hier te komen. Haar zus is ook jarig, dus we zijn vanmorgen even op bezoek geweest, dan kunnen we dat mooi combineren.”

Johanna Dorenbos en Michelle in het portret van Drachten door fotograaf Jeffrey WakannoZijn er meer dingen die jullie graag doen?

We mogen wel graag wandelen, lezen, dat mogen we ook allebei graag doen. Op vakantie gaan. Inderdaad op vakantie gaan. Of een weekeindje weg, ik ben pas geleden met mijn zoon drie dagen weggeweest, naar Zeeland. Hij was daar nog nooit geweest dus dan is het wel leuk even. En naar het buitenland ja, in de zomervakantie. Zij gaan altijd naar Duitsland en Oostenrijk op vakantie. En wij gaan binnenkort naar China, in 2011 zijn we daar ook al eens geweest.”

Wat trekt jullie in China?

Omdat het daar zo anders is hé! Je komt een hele hoop dingen tegen waarbij we bij onszelf denken van; heel verwonderlijk. Zoals naar de wc toe gaan, dan word er altijd tegen je gezegd van ga maar even naar de andere kant van de weg, ga daar achter die bulten steen maar even zitten. Zulk soort dingen, en ohja! De putdeksels! Die lagen er ergens uit, en we zagen er laatst een filmpje weer over van dat plaatsje, en ze zijn er nog steeds uit! Ze blijven er gewoon uit, dat zou hier niet kunnen maar daar schijnbaar wel.”

Bezoeken jullie dan weer dezelfde stad of streek?

Nee we hebben een rondreis, dus sommige dingen zijn wel hetzelfde maar er komen ook weer nieuwe dingen bij.”

Dus China in veertien dagen?

Nee, drie weken.”

Drachtster Courant

Deze serie portretten zijn eerder verschenen in de Drachtster Courant en nu online te vinden op wakenco.com. Iedereen is gefotografeerd op de straten van Drachten, of ze er nu wonen, werken of winkelen ( of iets anders doen ). 

Herken je iemand?

Laat het me weten in de commentaren hier beneden wat ze voor jou betekenen! En deel dit portret met hen!

Het Boek

De verhalen van 2017 worden op dit moment verzameld in een boekwerk, dit omvat de gepubliceerde portretten die verschenen in de Drachtster Courant, de portretten die verschenen op deze website en tal van niet eerder gepubliceerde werken. Op dit moment staat de teller al op 170 pagina’s voor dit project.

Je kan hieronder je email adres achter laten om meer informatie over het boek te ontvangen!

Ontdek ook het verhaal achter deze gezichten:

“Dan had ik geschiedenis gekozen!”

In de verte in het Thalenpark zie ik een figuur lopen, samen met zijn hond. Als ik dichterbij kom raak ik aan de praat met Wietze en hij herkent me als Jeffrey Wakanno. Na het maken van het portret vraag ik hem wat hem nou gelukkig maakt: “Als ik op een middag met prachtig weer […]

“Ik hou van eten.. ik bedoel; eten maken”

“Ik hou ervan om haren mooi te maken, ja vlechten, weaves en kleurtjes! Daar ben ik echt gek op.” Dan heeft ze het wel getroffen met jou als vriendin, maar waar hou jij van dan?

“Kan opa dan niet een weekje bij de buren?”

De vraag is simpel, maar heeft voor een ieder van ons een ander antwoord, dus waar kun jij blij van worden? “Ik ga vaak met de dochters, en dan vooral zonder de mannen, op stap! Even lekker een dagje winkelen.” Zonder mannen nog wel! Hoe is dat zo ontstaan, doen jullie dat al lang? “Nou […]

Related Posts

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: