“Nee, drie weken.”

Al gezellig kletsend kom ik deze dames tegen; het is moeder Johanna (71 jaar) en dochter Michelle (46 jaar) die samen de stad in gaan om te winkelen. Johanna komt hier uit Drachten en haar dochter woont momenteel met haar zoon van negen in Venhuizen.

Wat maakt jullie gelukkig?

“Zo een dagje even; de stad ingaan. De stad ingaan met mijn dochters, en als de kleinkinderen langskomen, daar heb ik altijd plezier in. Ja, we zijn met z’n drieën. En ik woon dus in Noord-Holland, dus het is wel een eindje rijden om hier te komen. Haar zus is ook jarig, dus we zijn vanmorgen even op bezoek geweest, dan kunnen we dat mooi combineren.”

Johanna Dorenbos en Michelle in het portret van Drachten door fotograaf Jeffrey WakannoZijn er meer dingen die jullie graag doen?

We mogen wel graag wandelen, lezen, dat mogen we ook allebei graag doen. Op vakantie gaan. Inderdaad op vakantie gaan. Of een weekeindje weg, ik ben pas geleden met mijn zoon drie dagen weggeweest, naar Zeeland. Hij was daar nog nooit geweest dus dan is het wel leuk even. En naar het buitenland ja, in de zomervakantie. Zij gaan altijd naar Duitsland en Oostenrijk op vakantie. En wij gaan binnenkort naar China, in 2011 zijn we daar ook al eens geweest.”

Wat trekt jullie in China?

Omdat het daar zo anders is hé! Je komt een hele hoop dingen tegen waarbij we bij onszelf denken van; heel verwonderlijk. Zoals naar de wc toe gaan, dan word er altijd tegen je gezegd van ga maar even naar de andere kant van de weg, ga daar achter die bulten steen maar even zitten. Zulk soort dingen, en ohja! De putdeksels! Die lagen er ergens uit, en we zagen er laatst een filmpje weer over van dat plaatsje, en ze zijn er nog steeds uit! Ze blijven er gewoon uit, dat zou hier niet kunnen maar daar schijnbaar wel.”

Bezoeken jullie dan weer dezelfde stad of streek?

Nee we hebben een rondreis, dus sommige dingen zijn wel hetzelfde maar er komen ook weer nieuwe dingen bij.”

Dus China in veertien dagen?

Nee, drie weken.”

Drachtster Courant

Deze serie portretten zijn eerder verschenen in de Drachtster Courant en nu online te vinden op wakenco.com. Iedereen is gefotografeerd op de straten van Drachten, of ze er nu wonen, werken of winkelen ( of iets anders doen ). 

Herken je iemand?

Laat het me weten in de commentaren hier beneden wat ze voor jou betekenen! En deel dit portret met hen!

Het Boek

De verhalen van 2017 worden op dit moment verzameld in een boekwerk, dit omvat de gepubliceerde portretten die verschenen in de Drachtster Courant, de portretten die verschenen op deze website en tal van niet eerder gepubliceerde werken. Op dit moment staat de teller al op 170 pagina’s voor dit project.

Je kan hieronder je email adres achter laten om meer informatie over het boek te ontvangen!

Ontdek ook het verhaal achter deze gezichten:

“Ik had ook een vluchteling kunnen zijn!”

Opgewekt op pad, en net voordat ze de boekenhandel in stapt spreek ik haar aan; Bouchra komt net van het werk, moet zo naar school maar wil nog even snel een agenda kopen. Ze is 20 jaar oud en woont in Drachten. Wat maakt jou gelukkig? “Het leven! Het klinkt heel cliché, maar ik ben […]

“Zeg maar dat dit meisje heel creatief is!”

“Waar ik plezier aan beleef, zo das nogal een vraag en daar moet je zo dan even spontaan een antwoord op geven, nou ja, zeg maar dat dit meisje heel creatief is.” Haha en is dit meisje ook creatief?

“Als ik gewoon lekker kan omklooien”

Ze zeggen dat je in smalle donkere steegjes altijd uit moet kijken wat je tegen komt, vandaag kwam ik er Hetty tegen ze is 67 jaar oud en woont in de Bertilla. Zou je kunnen vertellen wat je gelukkig maakt ? “Ik word er gelukkig van als ik gewoon lekker kan omklooien, fijn prutsen met […]

Related Posts

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: