“Nee, drie weken.”

Al gezellig kletsend kom ik deze dames tegen; het is moeder Johanna (71 jaar) en dochter Michelle (46 jaar) die samen de stad in gaan om te winkelen. Johanna komt hier uit Drachten en haar dochter woont momenteel met haar zoon van negen in Venhuizen.

Wat maakt jullie gelukkig?

“Zo een dagje even; de stad ingaan. De stad ingaan met mijn dochters, en als de kleinkinderen langskomen, daar heb ik altijd plezier in. Ja, we zijn met z’n drieën. En ik woon dus in Noord-Holland, dus het is wel een eindje rijden om hier te komen. Haar zus is ook jarig, dus we zijn vanmorgen even op bezoek geweest, dan kunnen we dat mooi combineren.”

Johanna Dorenbos en Michelle in het portret van Drachten door fotograaf Jeffrey WakannoZijn er meer dingen die jullie graag doen?

We mogen wel graag wandelen, lezen, dat mogen we ook allebei graag doen. Op vakantie gaan. Inderdaad op vakantie gaan. Of een weekeindje weg, ik ben pas geleden met mijn zoon drie dagen weggeweest, naar Zeeland. Hij was daar nog nooit geweest dus dan is het wel leuk even. En naar het buitenland ja, in de zomervakantie. Zij gaan altijd naar Duitsland en Oostenrijk op vakantie. En wij gaan binnenkort naar China, in 2011 zijn we daar ook al eens geweest.”

Wat trekt jullie in China?

Omdat het daar zo anders is hé! Je komt een hele hoop dingen tegen waarbij we bij onszelf denken van; heel verwonderlijk. Zoals naar de wc toe gaan, dan word er altijd tegen je gezegd van ga maar even naar de andere kant van de weg, ga daar achter die bulten steen maar even zitten. Zulk soort dingen, en ohja! De putdeksels! Die lagen er ergens uit, en we zagen er laatst een filmpje weer over van dat plaatsje, en ze zijn er nog steeds uit! Ze blijven er gewoon uit, dat zou hier niet kunnen maar daar schijnbaar wel.”

Bezoeken jullie dan weer dezelfde stad of streek?

Nee we hebben een rondreis, dus sommige dingen zijn wel hetzelfde maar er komen ook weer nieuwe dingen bij.”

Dus China in veertien dagen?

Nee, drie weken.”

Drachtster Courant

Deze serie portretten zijn eerder verschenen in de Drachtster Courant en nu online te vinden op wakenco.com. Iedereen is gefotografeerd op de straten van Drachten, of ze er nu wonen, werken of winkelen ( of iets anders doen ). 

Herken je iemand?

Laat het me weten in de commentaren hier beneden wat ze voor jou betekenen! En deel dit portret met hen!

Het Boek

De verhalen van 2017 worden op dit moment verzameld in een boekwerk, dit omvat de gepubliceerde portretten die verschenen in de Drachtster Courant, de portretten die verschenen op deze website en tal van niet eerder gepubliceerde werken. Op dit moment staat de teller al op 170 pagina’s voor dit project.

Je kan hieronder je email adres achter laten om meer informatie over het boek te ontvangen!

Ontdek ook het verhaal achter deze gezichten:

“Ik moet nog een hele tijd!”

In Drachten is het altijd even afwachten wat voor reactie je terug krijgt, kun je Fries praten, of niet? Hier kreeg ik een Nederlands antwoord, ook niet zo vreemd want Judith is naar eigen zeggen “Brabander in Friesland”! Ze verstaat het overigens wel allemaal goed hoor, maar het gaan praten met een zachte “G” vond […]

“Als ik je er een plezier mee kan doen.

Al vrij vroeg in het project kreeg ik de vraag te horen of mensen dit wel willen, het antwoord bleek meestal wel te zijn ( hing ook nog wel een beetje van het weer af, maar grofweg genomen scheelt het geen koe. ). Maar naast dat mensen niet begrijpen wat de bedoeling is krijg ik […]

“Ik blijf thuis”

Met alarm code oranje vrijgegeven de straten op, kijken wat mensen nou beweegt om de straat op te komen. En de redenen lijken nogal uit een te liggen! Maar deze mevrouw “blijft thuis” naar eigen zeggen. “Och code oranje valt nu wel mee gelukkig, het is goed te doen dus ik kan

Related Posts

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: