“Ze zeggen dat ik altijd zo streng op de foto sta.”

Sommige gesprekken zijn niet zozeer te vangen in een vraag en een antwoord en zijn veel vluchtiger; een soort van snelle gedachten wisseling met opmerkingen over en weer, die dan gevangen moeten worden in een portret. Dan scheelt het wel als mensen het project kennen: “De eerste die ik van je las was over mijn hulp Alice, en sindsdien lees ik ze steeds.” Dit is Anke uit Drachten, die ondanks de hoge leeftijd van 86 geen tijd heeft om stil te staan en onderweg is naar de kapper. “Maar als de foto maken zo klaar is dan kan het wel!”, en zo gebeurde het dat dit portret tot stand kwam.

Anke in het portret van Drachten door fotograaf Jeffrey Wakanno

“Ze zeggen dat ik altijd zo streng op de foto sta.” en het is maar goed dat ze het zelf zegt, ik had het niet gezien. En snel moest ze weer door, vandaar dat we een stukje opliepen. Wat maakt u tegenwoordig gelukkig?

“Nou moet je horen, ik ben 86 jaar en al 13 jaar alleen en ik heb niks meer nodig, dat maakt mij gelukkig. Dat woord gelukkig heeft zo niet bij mij gepast, ook niet toen ik trouwde hoor, zo’n gedoe allemaal. Maar ja toch zo’n 50 jaar getrouwd geweest dus het is wel moeilijk hoor om dan alleen te zijn, de eerste twee jaar is het het moeilijkst, en het eerste jaar kwam ik dan nog wel goed door omdat ik verhuisde maar het tweede jaar was ik op.”

Dank u wel voor uw verhaal ( ze liep stevig door ) veel succes bij de kapper, maak er wat moois van!

“Dat valt mee hoor, ik ga elke week om even bij te punten maar ik moet snel want heb net naar het schaatsen gekeken! Sven heeft verloren!”

En zo nemen we weer afscheid van elkaar, Anke op weg naar de kapper en ik op weg naar het volgende verhaal.

Drachtster Courant

De serie portretten gaat onverschrokken door het nieuwe jaar in, elke week nieuwe gezichten en nieuwe verhalen.

Het Boek

De verhalen van 2017 worden op dit moment verzameld in een boekwerk, dit omvat de gepubliceerde portretten die verschenen in de Drachtster Courant, de portretten die verschenen op deze website en tal van niet eerder gepubliceerde werken. Op dit moment staat de teller al op 170 pagina’s voor dit project.

Je kan hieronder je email adres achter laten om meer informatie over het boek te ontvangen!

Ontdek ook het verhaal achter deze gezichten:

“U bent nog fris en fruitig”

Geeske is een frisse, fruitige dame van 80 jaar uit Drachten, die er geen moeite mee had haar te laten portretteren. Iets meer moeite had ze met iets vinden wat haar gelukkig maakt, blijkbaar was er meer dan genoeg om uit te kiezen, ze heeft immers zeven kleinkinderen. Wat maakt u echt gelukkig? “Als de […]

“Toen dacht ik, laat ik het eens proberen.”

“Ik hou van voetballen, ik vind het een stuk leuker dan korfbal.” Het is zeker weer eens iets anders dan paardrijden ( zeker niks mis mee, maar omwille van variatie is het zeker welkom ) “Er zit veel meer actie in en zodra

“Nee, drie weken.”

Al gezellig kletsend kom ik deze dames tegen; het is moeder Johanna (71 jaar) en dochter Michelle (46 jaar) die samen de stad in gaan om te winkelen. Johanna komt hier uit Drachten en haar dochter woont momenteel met haar zoon van negen in Venhuizen. Wat maakt jullie gelukkig? “Zo een dagje even; de stad […]

Related Posts

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: