“Zijn we al boven?”

“Jij hebt mijn man gefotografeerd!” en inderdaad, ongeveer een halfjaar geleden is dat geweest. Dit is dus zijn vrouw, Tati, en Tati is 62 jaar oud en woont natuurlijk net als R.W. Loolofs in Drachten. Samen wel te verstaan. Hoe dan ook, ze legt uit waarom ze een hoofddoek draagt:

“Ik ben moslima, maar niet een fanatieke hoor, een gewone. Maar we doen nu de ramadan alleen is dat wel veel moeilijker dan in Indonesië hoor.”

Hoe komt dat?

“Omdat het hier om tien uur nog niet donker is, in Indonesië gaat de zon al om zes uur onder en mag je eten maar hier moet je echt een heel stuk langer voordat je wat mag nemen. Maar kom maar even mee, dan kun je wat drinken bij ons op balkon.”

En zo lopen we een stukje verder, haar man begroet ons al vanaf het balkon. Eenmaal binnen gekomen zet ze me een fris glas cola voor en gaan we door praten ( als je er over nadenkt, is dat super lief, terwijl ze zelf aan het vasten is geeft ze wel een ander op een hete dag een glas te drinken. )

Tati in het portret van Drachten door fotograaf Jeffrey Wakanno

Hoe hebben jullie elkaar eigenlijk ontmoet?

En haar man begint te vertellen: “Ik heb eigenlijk eerst haar zus ontmoet, op een feestje in Indonesië en toen zei ze dat ze nog een paar zussen had. Dat geloofde ik niet meteen dus wilde ik een foto zien, en dat stond me wel aan. Toen ik later weer terug was in Nederland, bellen en contact houden en toen ik weer terug kon naar Indonesië haar weer ontmoeten en mee naar Nederland brengen. Iedereen janken dat ze weg ging, ze werd echt wel gemist! Maar ze had geen verstand van vliegtuigen en voordat je opstijgt moet hij goed gaan staan en dat rammelt, vraagt ze; zijn we al boven? Nee hahah we staan nog aan de grond lieve schat!” genoeglijk lachen ze beide om de anecdote, en we halen nog een paar verhalen uit die goeie ouwe tijd op.

Loolofs in het portret van drachten door Jeffrey Wakanno

Klik op de foto om het verhaal van R.W. Loolofs te lezen, de man van Tati.

Drachtster Courant

Deze serie portretten zijn eerder verschenen in de Drachtster Courant en nu online te vinden op wakenco.com. Iedereen is gefotografeerd op de straten van Drachten, of ze er nu wonen, werken of winkelen ( of iets anders doen ). 

Herken je iemand?

Laat het me weten in de commentaren hier beneden wat ze voor jou betekenen! En deel dit portret met hen!

Het Boek

De verhalen van 2017 worden op dit moment verzameld in een boekwerk, dit omvat de gepubliceerde portretten die verschenen in de Drachtster Courant, de portretten die verschenen op deze website en tal van niet eerder gepubliceerde werken. Op dit moment staat de teller al op 170 pagina’s voor dit project.

Je kan hieronder je email adres achter laten om meer informatie over het boek te ontvangen!

Ontdek ook het verhaal achter deze gezichten:

“Een raar hoofd!”

Mag ik uw portret maken? Ja? Het enige wat u hoeft te doen is daar te gaan staan en in de camera te kijken. Dan zien we vanzelf wel wat we krijgen. “Een raar hoofd!”

“Dan had ik beter mijn best gedaan”

In Drachten lopen niet alleen Drachtsters rond, veel mensen uit de dorpen om Drachten heen brengen een groot deel van hun leven door in de plaats. Dit is Shelley, ze is 19 jaar oud en woont in Surhuisterveen. Laten we eens kijken wat ze te vertellen heeft. Zeg Shelley, wat maakt jou blij? “Dieren! Ik […]

“Kan opa dan niet een weekje bij de buren?”

De vraag is simpel, maar heeft voor een ieder van ons een ander antwoord, dus waar kun jij blij van worden? “Ik ga vaak met de dochters, en dan vooral zonder de mannen, op stap! Even lekker een dagje winkelen.” Zonder mannen nog wel! Hoe is dat zo ontstaan, doen jullie dat al lang? “Nou […]

Related Posts

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: