Fokje en Geert in het portret van Drachten door fotograaf Jeffrey Wakanno

“Daarom zijn we zo gek op Nederland”

Zo, jullie lopen lekker rond! ( soms beginnen gesprekken met niet meer dan een opmerking. )

Fokje en Geert in het portret van Drachten door fotograaf Jeffrey Wakanno

“Ja hahah, ik ben wel blij met deze stokken anders schommelden we meer rond dan dat we lopen hoor. Ik dacht laatst; “ik kan wel een stuk zonder”, en we waren aan het boodschappen doen en op een gegeven moment begon ik steeds meer te waggelen, dus was wel heel blij dat ik het winkelwagentje van Geert kon overnemen, heb dan toch net even dat beetje extra steun. Hahah het is wat hoor, we komen niet meer zo ver als vroeger. Ik niet meer vanwege de benen en hij niet meer vanwege de adem, maar we kunnen gelukkig nog genoeg doen, we zijn vandaag vanaf de kade hier gekomen!”

Hoe ver kwamen jullie vroeger ongeveer?

“Ow vroeger hielden we van reizen, maar dat gaat nu echt niet meer hoor, zodra het iets heuvelachtig begint te worden scheiden we er mee uit. Daarom zijn we zo gek op Nederland, alles is fijn vlak dus we kunnen overal lopen, en daarnaast sporten we nog en we ondernemen lekker veel!

Dit waren Fokje (78) en Geert (86) uit Drachten die samen alles uit het leven halen en samen genieten van de dingen die ze doen. En met een stukje humor komen ze samen nog een heel eind.

Drachtster Courant #20

Dit was editie 20 van het portret van Drachten dat verscheen in de Drachtster Courant, we zijn nog even bezig met het online publiceren van de verhalen uit 2017, waarvan er na deze nog 4 van te gaan zijn.

Vergelijkbare berichten