Shelley in het portret van Drachten door fotograaf Jeffrey Wakanno

“Dan had ik beter mijn best gedaan”

In Drachten lopen niet alleen Drachtsters rond, veel mensen uit de dorpen om Drachten heen brengen een groot deel van hun leven door in de plaats. Dit is Shelley, ze is 19 jaar oud en woont in Surhuisterveen. Laten we eens kijken wat ze te vertellen heeft.

Zeg Shelley, wat maakt jou blij?

“Dieren! Ik sport met honden en dat doe ik nu al zo’n anderhalf jaar. Eerst werkte ik hier in Drachten bij het asiel, maar ik heb nu eindelijk mijn eigen hond bij een gastgezin waar ik mee ga sporten en shows doen! En dat is echt heel leuk om te doen!”

Shelley in het portret van Drachten door fotograaf Jeffrey Wakanno

En als er iets is wat je anders zou kunnen doen in je leven, wat zou dat zijn?

“Oei, das een lastige haha!” Ze denkt even na en vervolgt: “Ja, als ik iets opnieuw kon doen dan had ik beter m’n best gedaan op school en wel de havo gehaald in plaats van een niveau lager.. ik was een beetje lui” lacht ze: “Eigenlijk was het plan om na de havo een jaar naar Australië te gaan, maar ik had dus vmbo en was nog geen 18 jaar en dan ben je nog leerplichtig, dus daar is een kink in de kabel gekomen. Maar ik ben nu een jaartje aan het werken en dan ga ik volgend jaar weer verder met school en dan komt het uiteindelijk wel weer goed, alleen dan met een omweg hahah!”

En dat is het verhaal van Shelley die met haar werk in het dierenasiel van Drachten haar plekje verdiend heeft in het portret van Drachten.

Drachtster Courant

Deze serie portretten zijn eerder verschenen in de Drachtster Courant en nu online te vinden op wakenco.com. Iedereen is gefotografeerd op de straten van Drachten, of ze er nu wonen, werken of winkelen ( of iets anders doen ). 

Herken je iemand?

Laat het me weten in de commentaren hier beneden wat ze voor jou betekenen! En deel dit portret met hen!

Het Boek

De verhalen van 2017 worden op dit moment verzameld in een boekwerk, dit omvat de gepubliceerde portretten die verschenen in de Drachtster Courant, de portretten die verschenen op deze website en tal van niet eerder gepubliceerde werken. Op dit moment staat de teller al op 170 pagina’s voor dit project.

Je kan hieronder je email adres achter laten om meer informatie over het boek te ontvangen!    Vergelijkbare berichten