Wietze Landheer in het portret van Drachten door fotograaf Jeffrey Wakanno

“Dan had ik geschiedenis gekozen!”

In de verte in het Thalenpark zie ik een figuur lopen, samen met zijn hond. Als ik dichterbij kom raak ik aan de praat met Wietze en hij herkent me als Jeffrey Wakanno. Na het maken van het portret vraag ik hem wat hem nou gelukkig maakt:

“Als ik op een middag met prachtig weer met hem ( en hij knikt naar zijn hond ) een groot stuk te wandelen ga! Dat geeft me echt een geluksgevoel. Maar daar is het vandaag te koud voor!”

Wietze Landheer in het portret van Drachten door fotograaf Jeffrey Wakanno

Dat klinkt heerlijk, maar als er nou iets in je leven zou zijn wat je graag anders zou willen doen, wat zou dat dan zijn?

“Als ik iets in m’n leven kon veranderen dan had ik een andere studie gekozen, ik heb nu pedagogiek gedaan destijds, maar ben helemaal geen leraar geworden! Heb altijd bij de bank gewerkt, heb dat overigens met veel plezier gedaan hoor, maar had niets met de opleiding te maken. Dus als ik het opnieuw kon doen, dan had ik geschiedenis gekozen! Dat had me wel interessant geleken, dan had je natuurlijk leraar kunnen worden, of nog beter geschiedkundige, waarbij je in de archieven zou kunnen spitten om allerlei onderzoek te plegen naar dingen van vroeger!

En welke periode heeft de meeste interesse?

“Het Romeinse rijk! Zo rond het jaar nul, toen Jezus geboren werd, en hoe dat allemaal ging in tijd van Julius Ceasar en de oorlogen die ontstonden in verband met zijn opvolging, jaa dat vind ik echt leuk om te onderzoeken!”

Drachtster Courant

Deze portretten reeks verschijnt ook elke week in de Drachtster Courant en geeft een kijkje in het leven van de mensen die je in Drachten tegen kan komen, de mensen die er van oudsher wonen maar ook de mensen die van buitenaf komen en Drachten bezoeken voor de dagelijkse boodschappen, voor school of simpelweg omdat ze het fijn vinden om te winkelen. Een verscheidenheid aan mensen die elk hun eigen pad wandelen in dit leven en verzameld zijn in dit project.

Ontdek ook het verhaal achter deze personen:

Trientje en Anne in het portret van Drachten door Jeffrey Wakanno
“Ik kan nog wel lopen hoor!”
Aukje Werkhoven in het portret van Drachten door Jeffrey Wakanno
“Daar! Kijk daar dan!”

Vergelijkbare berichten