Alice in het portret van Drachten door Jeffrey Wakanno

“dan is mijn jongen weer helemaal gelukkig!”

Ongelukken zitten in een klein hoekje, net als bijzondere ontmoetingen. Zo vond ik deze dame genaamd Alice zitten net achter de poiesz, rustig even een trekje van haar sigaret nemend.

“Voor wat voor school is dit?” was het eerste wat ze vroeg, en nadat ik de aard van het project uitgelegd had zag ze het wel zitten.

Zelden word je getrakteerd op een compleet palette aan charmante uitdrukkingen en poses, perfect om de juiste uit te zoeken voor de krant!

Alice in het portret van Drachten door Jeffrey Wakanno

Maar dan de vraag, waar kun je gelukkig van worden?

“Nou, ik hou van lekker eten! Ja het zelf ook maken, ik zat even, een peukje roken om te resetten en na te denken wat ik vanavond ga maken.

Wat gaat het worden?

“Nasi! En dan lekker wat satésaus erbij en dan is mijn jongen weer helemaal gelukkig! Is het weer even helemaal gezellig. Ja hou daar echt van hoor, eerst in de winkel uitzoeken en dan het klaar maken, dat is voor mij echt de perfecte dag.”

En na die woorden uitgesproken te hebben had ze haar sigaret op en vervolgde ze haar weg naar de winkel, opgemonterd en wel, omdat ze iets lekkers gaat maken voor haar jongen vanavond.

Drachtster Courant

Deze portrettenserie verschijnt behalve online ook wekelijks in de Drachtster Courant en geeft een kijkje in het leven van de mensen die we dagelijks op straat tegen kunnen komen. Zo zien we dat iedereen zo zijn eigen verhaal heeft en hun eigen pleziertjes hebben; en dat is het mooie aan mensen.

Vergelijkbare berichten