Ge Bruens in het portret van Drachten door Jeffrey Wakanno

“Dat mensen wat meer lachen”

Het is wanneer de zon lager aan de hemel staat, dat ik Gé (72) uit Leeuwarden op straat tegen kom, deze opgemonterde dame werkt graag mee met het project, omdat ze het project kende en graag de artikelen las. Ik vraag haar wat haar blij zou maken en haar antwoord leert ons iets over ons, als Nederlanders en iets over hoe zij, als persoon, in het leven staat.

Ge Bruens in het portret van Drachten door Jeffrey Wakanno

“Dat mensen wat meer lachen, ze kijken soms zo nors om hen heen! Als het twee of drie dagen warm weer is dan hoor je al geklaag en als het een paar dagen regent dan hoor je overal weer zeggen dat het hier ook altijd regent! En dat terwijl we het hier in Nederland zo goed hebben, het is echt mooi om hier te leven hoor!”

Daar heeft u helemaal gelijk in, maar ik mag hopen dat u op meer doelt dan ons klimaat.

“Als je het vergelijkt met hoe het in het er soms in het buitenland aan toe gaat hebben we het helemaal niet zo slecht hier; we hebben vrijheid, als je naar het ziekenhuis moet kun je gaan, ze laten je hier niet verhongeren, en ga zo maar door! We hebben het echt heel goed hier hoor, het is een feestje om hier te leven! Dus geniet er van en lach meer! Hahha!”

Omdat de krant graag de naam, woonplaats én leeftijd wil weten voor publicatie ben ik een soort verplicht die te vragen als ik deze gesprekken voer, en Gé liet me haar leeftijd raden, nou moet ik eerlijk zeggen dat ik het vaak iets jonger inschat dan ik het echt verwacht, maar dat deze dame 72 is had ik niet verwacht; dus verjongingstip van de week; sta positief in het leven, het maakt je zo 14 jaar jonger.

Drachtster Courant

Dit is het negende portret dat verscheen in de serie: “het portret van Drachten” in de Drachtster Courant, deze is online te bekijken via het archief.

Deze mensen gingen haar voor, ontdek ook het verhaal achter hen:

the spermer in het portret van drachten door jeffrey wakanno
“Zo’n spuiter ben ik niet!”
Nouha Ckr en Zainabb_iq in het portret van drachten door Jeffrey Wakanno
“Een boek!?”

Vergelijkbare berichten