Manon

“Dat zijn dingen die gewoon verrekt leuk zijn om te doen”

Vandaag ben ik samen met mijn kameraad Shaquill op pad, voor een snuffelstage loopt hij mee om te zien wat een fotograaf zo allemaal doet. Samen komen we Manon tegen, ze is 56 en komt uit Amsterdam, wat maakt haar gelukkig?

“Mijn huis maakt me heel erg gelukkig, ik heb een hele fijne plek waar ik gewoon in mijn eigen schild kan stappen, vind ik echt heerlijk. Maar ik word ook heel blij van opkomende bloemen, de vogels die ik hoor, de prachtige wolkenpartijen daar word ik echt heel erg blij van. In elk jaargetijde zitten wel van die momenten dat je denkt van wauw, de zonsondergangen en opgangen nu zijn fantastisch, dat winter.”

 

Manon

Als je iets in je leven zou kunnen veranderen, wat zou je anders gedaan hebben?

“Dan zou ik nog wel kunstgeschiedenis willen studeren, ik ben heel lang model geweest, en kunst maakt me ook heel erg gelukkig. Als ik een mooi schilderij zie, het kan me heel erg raken. Maar ik weet er eigenlijk geen flikker van!”

Je bent model geweest?

“Gewoon model, voor kunstschilders, of voor groepen met cursussen en toentertijd werd ik ook veel gevraagd door kunstenaars en die maakten dan schilderijen. Her en der zijn er nog schilderijen te vinden van mij. En ik ben ook model geweest voor grote maten, dus als mannequin. Dat vond ik ook geweldig om te doen, het was toentertijd het eerste postorder bedrijf voor grote maten, en modeshows, dat was fantastisch! De eerste was in Paradiso en dat was specifiek voor dikke mensen. En iédereen daar was dik. De barkeeper, de deur, de techniek, iedereen moest dik zijn. Dus de band was dik, en als je dun was kwam je er in principe niet binnen. En dat was een hele rare ervaring, want je bent heel erg gewend om een eenling te zijn, dat is tegenwoordig niet meer zo, maar zo’n 30, 40 jaar geleden was dat nog wel zo, en in ene sta je gewoon in een zaal met alleen maar. En er was ook iemand die konden ze niet vervangen die was dun en die had ook echt zoiets van ik voel me wat ongemakkelijk hier. Het was dus echt omgekeerde wereld. Dat zijn dingen die gewoon verrekt leuk zijn om te doen.”

Drachtster Courant

Deze serie portretten zijn eerder verschenen in de Drachtster Courant en nu online te vinden op wakenco.com. Iedereen is gefotografeerd op de straten van Drachten, of ze er nu wonen, werken of winkelen ( of iets anders doen ). 

Herken je iemand?

Laat het me weten in de commentaren hier beneden wat ze voor jou betekenen! En deel dit portret met hen!

Ontdek ook het verhaal achter deze gezichten:

Vergelijkbare berichten