Ahmad Almasry in het portret van drachten door Jeffrey Wakanno

“Drachten is een fijne plaats.”

Ik vraag veel mensen waar ze blij van kunnen worden, even iets positiefs uit hun leven te halen en dat weer op te poetsen. En wat ik hier aantrof vond ik bijzonder, ik vroeg deze jongeman wat hem blij maakte en kwam zo tot de ontdekking dat hij een vluchteling uit Syrië is, hij zegt het volgende:

Ahmad Almasry in het portret van drachten door Jeffrey Wakanno

“Ik woon hier nu drie maanden, ik heb in Hengelo gezeten, in Almere en bij nog een paar andere plaatsen in het AZC, maar nu ben ik hier en ik vind het hier mooi. Drachten is een fijne plaats, geen discriminatie en de mensen doen vriendelijk. Alles is goed en aardig, ik ben echt blij dat ik hier mag zijn, er is hier geen oorlog.”

Ik heb even moeten nadenken over wat hij zei, en ik denk dat het een serieus compliment is dat je als plaats kunt krijgen. Dat iemand die de halve wereld heeft afgereisd, op de vlucht voor zijn leven hier komt, en zelfs na alle berichtgeving over hoe mensen tegenover vluchtelingen staan zegt dat de mensen hier vriendelijk zijn; Drachten, die kun je in je zak streken.

Dit is het portret van Drachten, waar we elke tweede dag een voorbijganger beter leren kennen, te weten komen wat hem of haar blij maakt. Jeffrey Wakanno spreekt met hen, verzamelt hun verhalen en maakt hun portret. Wil je meer weten over dit project? Bekijk dan de pagina “Het portret van Drachten“, heb je plezier beleefd aan wat je gelezen hebt? Help dit project dan verder en deel het met je vrienden en familie!

 

Ontdek ook de verhalen achter deze personen!

laura brands in het portret van drachten door jeffrey wakanno
“Winkelen en shoppen.”
van smeden in het portret van Drachten door Jeffrey Wakanno
“Ondanks de vervelende dingen door gaan.”

Vergelijkbare berichten