Nouha Ckr en Zainabb_iq in het portret van drachten door Jeffrey Wakanno

“Een boek?!”

Mensen reageren wisselend op bepaalde woorden, dat was opzich al bekend natuurlijk, maar een praktijk voorbeeld is misschien wel leuk; als ik zeg:

  • Ik maak foto’s voor mijn website – Dan is de reactie meestal “Wat voor website? Wat gebeurd er met mijn foto?”
  • Ik maak foto’s voor mijn blog – Dit klinkt al vriendelijker, en mensen vragen meestal nog wel even wat voor blog maar werken makkelijker mee.
  • Ik ben bezig met een fotografie project – Dit vinden mensen eigenlijk altijd wel leuk! Pas wel op, de kans is groot dat ze denken dat je nog op school zit.
  • Ik ben bezig met een boek – “WHAA?! Een boek?! Leuk gaan we doen!” Risico bestaat dat je object de slappe lach kan krijgen.

Nouha Ckr en Zainabb_iq in het portret van drachten door Jeffrey Wakanno

Het duurde even voordat we een fatsoenlijk portret van beide vriendinnen hadden, maar net voordat ze weer in gieren uitbarsten hebben we dit kunnen maken. Laten we kijken waar ze blij van kunnen worden!

“Ow even denken hoor, een van de dingen waar ik blij van kan worden is eten!” Zegt de rechterdame ( voor de kijkers links ).

“Ik kan er blij van worden als ik iets zie.. of iets zie gebeuren. Snap je wat ik bedoel?” Zegt de linkerdame ( voor de kijkers rechts ).

Blijkbaar begreep haar vriendin haar iets beter dan ik dat deed, ze kennen elkaar tenslotte ook iets langer dan ik hen ken. Hoe dan ook de rechterdame ( voor de kijkers links ) voegde er nog aan toe:

“Ik word er ook blij van als ik iemand kan helpen, zoals bijvoorbeeld mensen die bedelen iets geven.”

Dat is gaaf! Mensen die oog voor een ander hebben kunnen we niet te veel hebben hier, maar waar komen jullie vandaan als ik vragen mag?

“Ik kom uit Irak, maar woon hier nu vijf jaar.” Zegt de linkerdame ( voor de kijkers rechts ), ze vond het fijn te horen dat ik het niet aan haar spreken kon horen. De rechterdame ( voor de kijkers links ) kwam van oorsprong uit Marokko en woont nu in Utrecht. Ze komt vaak bij haar vriendin op visite.

“Maar dat boek? Komt dat later in de bieb? Kan ik dat ergens bestellen?”

Wel dames, ik ben er nog mee bezig. Maar zodra het zo ver is hou ik jullie op de hoogte! En dat geld voor iedereen die mee gewerkt heeft aan dit project, het portret van Drachten. Dit is het portret van Drachten, waar we elke tweede dag een voorbijganger beter leren kennen. Jeffrey Wakanno spreekt met hen, verzamelt hun verhalen en maakt hun portret. Deze artikelen zijn hier op wakenco.com te lezen maar zullen ook gebundeld worden in het boek “Het portret van Drachten”.

 

Ontdek ook het verhaal achter deze personen:

Ewout Smid in het portret van Drachten door Jeffrey Wakanno
“Studenten zijn mijn specialiteit!”
laura brands in het portret van drachten door jeffrey wakanno
“Winkelen en shoppen.”

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.