t staphorst in het portret van drachten door jeffrey wakanno

“Het is niet niks wat je hebt meegemaakt.”

Zo nu en dan kom je een gezicht tegen dat je van je sokken blaast, en ditmaal gebeurde dat haast letterlijk. Het tochtte nogal rond deze plaats, afijn we laten ons niet tegen houden door een zuchtje wind, we vragen hem waarom hij er met zulk weer de straat opzoekt, zou het niet verstandiger zijn om lekker binnen te blijven?

“Ik wil er elke dag even op uit, even om me heen kijken. Het is al weer drie jaar geleden dat mij vrouw overleden is en dan is het wel fijn als je iets kunt doen om je af te leiden.”

t staphorst in het portret van drachten door jeffrey wakanno

“Of ik facebook heb? Nee, ik ben er nooit aan toe gekomen. Ik zou bezig met het gaan leren om om te gaan met een computer, maar toen werd mijn vrouw ziek. En dan kun je wel nagaan dat dat niet echt samen gaat. Ik kan me er wel mee redden hoor, ik lees emailtjes en ik verstuur ook wel eens wat, daarnaast lukt het me ook om stukken te schrijven voor het mannenkoor, dus ik kom heus de tijd wel door.”

Ik ben blij te horen dat u ondanks alles toch nog lekker door gaat.

“Mensen zeggen wel eens, het is niet niks wat je hebt meegemaakt, en zo voelt het ook wel hoor, maar ik red me nog aardig gelukkig.”

Dit is het portret van Drachten, waar elke tweede dag een nieuw portret van een voorbijganger gepubliceerd word. Dit zijn portretten van personen aan wie we in het dagelijks leven voorbij lopen, zonder ooit erachter te komen wat hen bezig houdt. Jeffrey Wakanno spreekt met hen, verzamelt de verhalen en maakt hun portret. Deze portretten en artikelen worden gebundeld in het boek, en zodra we meer informatie hebben lees je het hier als eerste!

 

Ontdek ook het verhaal achter deze voorbijgangers:

jeroen b nl in het portret van drachten door jeffrey wakanno
“Lekker voor in de storm.”
Nouha Ckr en Zainabb_iq in het portret van drachten door Jeffrey Wakanno
“Een boek!?”

Vergelijkbare berichten