Janke in het portret van Drachten door fotograaf Jeffrey Wakanno

“Hup Janke, eruit!”

Het is een koude zondagmiddag en de zon is langzaam aan het ondergaan, niet dat we daar iets van zien door het wolken dek en ik loop langs een pizza zaak terwijl ik een Janke naar binnen zie kijken. Dat ziet er lekker uit of niet?

“Jaa, maar het moet er nog wel even wat drukker worden!”

Waar kunt u nou blij van worden?

Janke in het portret van Drachten door fotograaf Jeffrey Wakanno

“Van die sneeuwbuien van afgelopen week! Ik woon daar verderop en heb echt geluk met dat plekje, ik kan mooi over het parkje uit kijken en dat is dan echt magisch! Dus ik zei; hup Janke, eruit! Soms heb ik nog wel een beetje de neiging om lui te worden.” zegt ze lachend.

Als u iets in uw leven anders zou kunnen doen, wat zou dat zijn?

“Nou ik er over nadenk, eigenlijk niet. Mijn man en ik hebben er altijd het beste van gemaakt, zo goed als we dat konden. Eerst had hij zijn eigen zaak, later werkte hij als werknemer bij een ander maar we hebben ons altijd goed gered.”

Dus u heeft het leven geleid zoals u dat wilde?

“Nou, nee, dat is wat anders! We hebben wel altijd het beste van iedere situatie gemaakt en dan waren we daar tevreden mee… vorig jaar rond deze tijd is mijn oudste zoon verstorven en ik heb het er nog wel moeilijk mee, maar zoals mijn man altijd zei, je moet ook hier van maken wat je kan.”

Dat is hoe Janke ( 81 jaar ) uit Drachten altijd in het leven heeft gestaan en nog doet. En zoals we elkaar ontmoet hebben, met een opmerking zo nemen we afscheid:

“Ik kan straks als ik thuis kom even met mijn kinderen appen om dit te vertellen! Leuk dit hahah, ik moet er vaker op uit gaan.”

Drachtster Courant

De portretten reeks “het portret van Drachten” kennen jullie al van vorig jaar januari, en dit is de 23e editie die verscheen in de Drachtster Courant, tot op deze dag word er nog druk gewerkt aan dit project, en meer en meer mensen maken deel uit van deze verzameling.

Ontdek het verhaal achter deze mensen:

Ge Bruens in het portret van Drachten door Jeffrey Wakanno
“Dat mensen wat meer lachen!”
Seppie Hellema in het portret van drachten door Jeffrey Wakanno
“Oma is druk met niets!”

Vergelijkbare berichten