Celine Tess en Naomi in het portret van Drachten door Jeffrey Wakanno

“Mogen wij ook op de foto?”

Meestal ben ik degene die de vragen stelt in dit project, totdat ik deze dames tegen kwam. Niet eens druk bezig met het maken van een portret maar met een foto van de kade, hoor ik opeens een stem achter me vragen; “meneer, wat bent u aan het doen?”, dus ik leg ze uit dat ik aan het portret van Drachten werk en de eerst volgende vraag die ik te horen krijg is; “mogen wij ook op de foto?”. Laat ik nou niet de beroerdste zijn, dus dat kan wel, maar ik heb eerst nog vragen voor de dames.

Celine Tess en Naomi in het portret van Drachten door Jeffrey Wakanno

Wat maakt jullie blij?

Celine zegt: “Ik word blij van zingen en van dansen!”. Tot haar vriendinnetje haar een stuk terug trekt iets in haar oor fluistert en het nieuwe antwoord luidt: “Ik word blij van zingen en dansen en van haar mijn allerbeste vriendin!”

En wat maakt jouw vriendin dan blij als ik vragen mag?

“Ik maak haar het blijst natuurlijk! Toch?” En zoals dat onder dames gaat laten ze elkaar niet in de steek, dus Naomi beaamt het met een grote grijns.

En jullie andere vriendin, wat vind jij leuk?

( Tess zat nog op een afstandje vanaf de fiets te kijken naar het tafereel ): “Ik hou heel erg van tekenen.” Zij had nog de vrijheid om te kiezen waar ze blij van werd.

Pas bij het uitwisselen van e-mailadressen kom ik erachter dat Celine de dochter is van André, die ik begin dit jaar gesproken had toen hij Zoef outlet aan het inrichten was, dat verhaal kun je terug vinden op wakenco.com. Het wereldje is soms echt klein, daarnaast is de moeder van Naomi een model, iets wat de dochter absoluut niet wil worden later.

Drachtster Courant

Dit is het tiende portret dat verscheen in de Drachtster Courant onder de rubriek: het portret van Drachten. Je kunt het online vinden in het archief!

Kom achter de verhalen van deze voorbijgangers:

Aukje Werkhoven in het portret van Drachten door Jeffrey Wakanno
“Daar! Kijk daar dan!”
André bom in het portret van drachten door Jeffrey Wakanno
“We beginnen hier een outlet!

Vergelijkbare berichten