Seppie Hellema in het portret van drachten door Jeffrey Wakanno

“Oma is druk met niets!”

Langzaam maar zeker begint het steeds iets vroeger donker te worden, en daar worden sommige mensen iets somberder van, Seppie niet. Seppie is blij, laten we kijken wat ze ons kan vertellen.

“Iets specifieks waar ik blij van kan worden, tja, er is niet echt één ding, maar als ik iets moet noemen voor je stukje in de krant; komend weekend ga ik naar Arnhem, op bezoek bij een van mijn kleindochters, ze is net achttien jaar geworden zie je? En daarvoor moest ik nieuwe schoenen kopen, natuurlijk. En dat zijn de kleine dingen die me blij maken, het is wel grappig de kleindochters zeggen altijd: “Oma is druk met niets!” en dat klopt ook wel aardig, er is altijd wel iets waar ik mee bezig ben of aan het doen ben, of me druk om maak natuurlijk haha! Maar eigenlijk zijn het nooit hele grote dingen.”

Seppie Hellema in het portret van drachten door Jeffrey Wakanno

Heeft u veel kleinkinderen als ik vragen mag?

“Nou valt mee, ik heb vijf kleinkinderen en twee kinderen en dat zal voortaan ook wel zo blijven hoor, ze zijn beide op een leeftijd dat dat niet meer gaat dus nu maar op naar de achterkleinkinderen!”

De krant wil graag dat ik de mensen vraag waar ze wonen, komt u hier uit de buurt?

“Ja, ik woon hier alweer tien jaar in Drachten!”

U heeft niet altijd hier gewoond?

“Nee, we hiervoor hebben we zo’n veertig jaar in Brabant gewoond, vanwege het werk van mijn man hé. Maar van oorsprong komen we wel uit Friesland hoor, en nu zijn we weer terug van weg geweest.

Nou vraag ik me stiekem af, bent u ook blij om weer terug te zijn?

“Ja zeker! Ik ben hier heel blij hahah!”

Drachtster Courant

Dit is het elfde portret dat gepubliceerd werd in de Drachtster Courant, je kan het nazoeken via het online archief van de krant.

Ook deze personen hebben elk hun eigen verhaal te vertellen, kom er achter wat het is:

Wedi Ketema Ketema in het portret van Drachten door Jeffrey Wakanno
“Ik hou van muziek, en van zingen”
Femma Riemersma in het portret van Drachten door Jeffrey Wakanno
“Het weer van gister”

 

Vergelijkbare berichten