Ewout Smid in het portret van Drachten door Jeffrey Wakanno

“Studenten zijn mijn specialiteit!”

Soms zijn de straten van Drachten dun bevolkt, en soms zijn de straten van Drachten overbevolkt. Zo ook vandaag, voordeel is wel dat het je niet ontbreekt aan personen om mee te praten!

Ewout Smid in het portret van Drachten door Jeffrey Wakanno

Deze jongeheer was druk bezig met het verkopen van kranten voor een niet nader te noemen organisatie, voor degenen die zich afvragen waarom hij zijn jas zo omgeflapt aan heeft op een niet heel warm uitziende dag; op de jas zaten logo’s die beter niet op de foto konden, is dat een probleem? Absoluut niet!

“Samen met mijn collega zijn we de besten van het team ( die collega staat net buiten beeld, nadat ze de logo’s afgedekt heeft. ) maar vandaag loopt het niet zo soepel, dus we denken dat het aan Drachten ligt hahah. Persoonlijk werk ik het liefst in Groningen, of de dorpjes erom heen, daar kom je veel studenten tegen, en studenten zijn mijn specialiteit! Mijn collega daarentegen spreekt weer makkelijker met ouderen, dus we zijn van alle markten thuis! Maar het is leuk werk om te doen, vroeger had ik er een aversie tegen, maar nu ik het doe vind ik het geweldig! Je ontwikkelt echt heel snel je sociale vaardigheden.”

Dit is het portret van Drachten, waar we elke tweede dag een voorbijganger iets beter leren kennen, we komen erachter wat die persoon aan het doen is, waarom en wat hij ervan vindt. Jeffrey Wakanno spreekt met hen, verzamelt de verhalen en maakt hun portret.

Grappig om te weten, terwijl we de foto maakten liep Paul ook nog door het beeld.

 

 

Lees ook de verhalen van deze personen:

“Ik kon gelijk aan je zien dat je iemand bent die zichzelf laat zien.”
Gerard Hut met vriendin in het portret van Drachten door Jeffrey Wakanno
“Wat voor muziek ben je aan het luisteren?”

Vergelijkbare berichten