jeffrey wakanno wakenco fotograaf in het thalenparkje te drachten

Wak&gast schrijver Anna

Wie de kleine actualiteiten leest heeft dit aan zien komen, we hebben deze week namelijk de blogger van  “The Smooth_Trendlistic” bereid gevonden een artikel te schrijven speciaal voor de dames. Want wat is nou handig om aan te trekken voor een loveshoot? Wel make up? Niet make up? Anna Ngima/Zuur zal jullie helpen bij deze keuzes. Ik zal jullie niet langer ophouden en het woord geven aan onze gastschrijver:

Hallo allemaal,

Ik stel me eerst voor; mijn naam is Anna Ngima/Zuur, ik ben gevraagd om een leuk artikel te schrijven met tips voor een koppel fotoshoot, het is echt een eer dit te mogen doen en ik hoop dat dit een hulp voor jullie kan zijn en dat jullie zullen genieten van de mooie fotoshoot die komen zal. Zelf heb ik in het verleden een fotoshoot gehad, het was voor mij een spannende ervaring om voor de camera te staan. Het was natuurlijk anders dan deze fotoshoot, omdat dit meer gebaseerd is op koppels en de fotoshoot die ik had was individueel, maar ik hoop dat jullie dit een leerzaam artikel zullen vinden.

Wil je graag met je geliefde mooie herinneringen maken van mooie foto’s van jullie allebei, maar zit je met de vraag hoe zorg ik ervoor dat het een geslaagde fotoshoot wordt, dan zit je hier goed, hierin ga ik bespreken wat je kan doen om er goed uit te zien voor de fotoshoot en geef ik tips weg, Dus… Dames zijn jullie er klaar voor want dit is zeker het lezen waard!

{ Kleding }

Draag comfortabele kleding,  het moet natuurlijk wel bij het weer passen; mooie skinny jeans met een leuke topje erbij. Maar draag geen trui of vest tijdens de fotoshoot want dan lijkt het alsof je zo uit je werk/ school een foto laat maken. Dat betekend niet dat je gelijk nieuwe kleding moet kopen voor de fotoshoot, maar zorg wel voor een goede balans door bijvoorbeeld een skinny jeans, of broek die je al in de kast hebt te combineren met een leuk chique bloesje of een tuniekje. Maar nu gaan we richting de zomer dus gaan we het nu hebben over zomer kleding! Draag iets comfortabel zoals een korte broek met een mooi T-shirt. Word het erg warm? Dan raad ik je aan een jurkje te dragen, want een fotoshoot vergt tijd en het hangt af hoelang je de fotoshoot wilt doen. Een jurk zorgt ervoor dat je je wat gemakkelijker voelt en het is vrouwelijk, want dames, het laat je vrouwelijke benen vooral goed uitkomen. Dit is namelijk het geheim tot een goede fotoshoot: Doordat er voornamelijk word gekeken naar het meisje of de vrouw op de foto, daarom is het voor dames belangrijk om er goed verzorgt uit te zien zodat je persoonlijkheid de foto siert.

Tip: Let op de lengte van de jurk! Net een stukje boven de knieën is een ideale lengte niet korter en niet langer dan komen je benen er mooi uit.

Tip: Let op de kleur van de jurk! Vooral als gras een rol speelt in de fotoshoot raad ik je aan een gekleurde jurk aan te trekken in plaats van een witte. Niet alleen vanwege eventuele vlekken maar ook omdat het de sfeer van de foto’s opvrolijkt ( kleuren spelen namelijk een grote rol in emoties ).

Tip: Het is ook mooi dat je je kleding aan past aan je vriend, tegenwoordig houden mensen veel van koppels die bij elkaar matchen, het betekend niet dat jullie exact dezelfde kleur kleding aan moeten doen, maar dat er een paar kleuren zijn die overeenkomt.

{ Mimiek }

Experimenteer met gezicht, ga vooral voor de spiegel staan en oefen de manier waarop je het leukste op de foto kijkt, maar let op, kijk niet te lang want de fotoshoot gaat niet om dat je er professioneel op komt net als de modellen op tv, het gaat erom dat je met de camera speelt en vooral met je geliefde, kijk naar hem zoals je altijd naar hem kijkt en laat de fotograaf zelf die momenten vastleggen, doe lekker gek en geniet ervan, focus je niet op de camera.

Waar ik veel van hou zijn stelletjes die samen op de foto staan en alleen oog hebben voor elkaar.

Tip: Richt je niet te veel naar de camera maar probeer je blik te wisselen en doe alsof er geen camera bij is, dat jullie alleen met z’n tweetjes zijn.

Tip: Vertel de fotograaf als je een beetje nerveus ben, want dan gebruikt de fotograaf een ander tactiek om stiekem een mooie shoot van je te maken zonder dat je het door hebt.

Tip: We hebben soms onze dagen en dan komt die glimlach er maar niet, op dat moment is het belangrijk om een mooie gebeurtenis in gedachte te houden iets wat je echt blij heeft gemaakt en HOPPA! de glimlach komt dan vanzelf.

{ Make Up / Nagellak }

Wij zijn dames, we willen Up Top eruit zien, de deur uit zonder make up ( NO WAY! ) Voor de fotoshoot raad ik je aan je make up neutraal te houden want dan krijg je een zachtere uitstraling, probeer ook een neutrale kleur lipstick/ lipgloss. Waarom raad ik je aan het neutraal te houden? Je doel is om samen met je geliefde te laten zien hoeveel jullie van elkaar houden, door middel van mooie foto’s, en als je teveel make up gebruikt dan zet je je vriend op de achtergrond.

[red. in zeldzame gevallen is dit gewenst, maar ga er maar niet van uit]

Tip: Zorg er voor dat je een beetje foundation op doet ook al gebruik je nooit foundation. Foundation zorgt er namelijk voor dat je gezicht niet glimt voor de camera en daardoor komt je gezicht er mooi op. Lak je nagels met een mooi bijpassende kleur dat laat zien dat je jezelf goed verzorgd.

{ Schoenen }

Hou het simpel, ik raad je aan geen hakken te dragen, het gaat je niet helpen om je op je gemak te voelen tijdens de shoot, als je meer ervaring hebt dan is het geen probleem, maar als dit de eerste keer is dan zou ik het niet doen. Zelf zou ik niet zo snel hakken dragen tijdens de shoot want ik hou ervan om met de camera te spelen en lekker gek te doen, dus ik bereid me nooit echt op de shoot voor, het komt zoals ik het op dat moment wil, ik gebruik mijn fantasie en eigen ideeën.

Tip: Door hoge hakken te gaan dragen tijdens de fotoshoot zorg je ervoor dat de aandacht ook daarnaartoe gaat en word er niet veel aandacht besteed aan je kleding.

{ Haar }

Zelf ben ik een goede haarstilist en heb ook een aantal goede modellen gehad die zich vrijwillig hadden aangegeven voor een shoot, of gewoon voor dagelijkse dingen. Je kan er zelf ook voor zorgen dat je op de fotoshoot eruit ziet alsof je naar een haarstilist bent gegaan.

Heb je lang haar: Dan is het mooi om je haar te gaan krullen, grove krullen zijn het mooist, voeg mooie accessoires toe. Draag bijvoorbeeld een mooie bloemetjes hoofd band.

Je kan ook een mooie vlecht in doen. Lukt dat niet? Vraag dan iemand die het kan. Zijn die er  jammer genoeg niet, probeer dan op YouTube een tutorial te vinden, daar wordt er goed uitgelegd hoe je het kan doen.

Kort haar: Door het mooi te gaan kammen en het netjes te verzorgen ziet het er al Up Top uit ook hierbij kan je een accessoires bijvoegen als je dat wilt, misschien een mooie hoed.

{ Sieraden }

Als je sieraden draagt, zorg ervoor dat ze bij je kleding matchen. Anders zouden ze als storende elementen in de foto kunnen gaan werken. En hou er rekening mee dat een sieraad veel aandacht trekt, wil je liever de aandacht richting op bijvoorbeeld je ogen, dan is een opvallende ketting niet heel handig. Het meisje op de foto hieronder draagt een opvallende ring. Je oog gaat als eerste naar het sieraad en daarna zie je pas het meisje.

 

{ Denk werk }

Bedenk van tevoren hoe je samen met je geliefde op de foto wil! Je kunt heel veel tips online vinden, en wees creatief want dan creëer je iets persoonlijks over jou en je geliefde. Ik laat een aantal voorbeelden zien die ik echt mooi vind tijdens de fotoshoot, hier komt het!

[red. vind je dit moeilijk? Geen zorgen, jullie fotograaf heeft genoeg ideeën en poses paraat voor prachtige foto’s]

Je Love Fotoshoot moet onvergetelijk worden, je wilt je liefdesverhaal delen zonder woorden te gebruiken, alleen foto’s, wees zelfverzekerd, want je bent mooi zoals je bent, geniet van het moment, hou in gedachte dat er veel foto’s van jullie worden genomen; jullie krijgen dus meer dan genoeg mooie foto’s. Jeffrey is een goede fotograaf hij zal 100 % ervoor zorgen dat je je ideale foto krijgt. Hopelijk hebben deze tips jullie geholpen, Geniet van de Shoot Like nobody is watching! Het komt zeker goed, daar heb ik heb alle vertrouwen in.

Liefs Anna

woord van dank.

Heel erg bedankt Anna voor de tips die je met ons deelde. Het is inderdaad belangrijk om te letten op wat je draagt maar vooral ook hoe je het draagt. Ik denk dat de dames hier wel wat aan zullen hebben. Anna blogt over verschillende onderwerpen, maar haar tips over fashion zijn erg zeker de moeite waard.

kleine actualiteiten

Momenteel zijn we druk achter de schermen bezig met het gereed maken van de website wakenco.wordpress.com, deze zal in de toekomst wakenco.com gaan heten en het ontwerp zal vernieuwd worden.

Heb je dit artikel gelezen en dacht je,

dit lijkt me leuk, ik wil een fotoshoot met mijn geliefde ( of alleen mag natuurlijk ook ) neem dan contact met me op! Je kan me bereiken op het telefoon nummer 06 403 57 329. Via email op het adres wakanno.11-7@live.nl en via de sociale media.

Jeffrey Wakanno dankt jullie voor jullie aandacht en wenst jullie een fijne week : )

(c) afbeeldingen met dank aan Anna Ngima/Zuur.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

    1. Dankje wel Tineke! 😀 echt super om te horen : ) dan doe ik het niet voor niets ; )

Reacties zijn gesloten.