harderwijk-straat-portret-door-Jeffrey-Wakanno

Wak&harderwijk

Tot voor kort kwam ik eigenlijk nooit in Harderwijk, en als ik er al kwam dan bezocht je het Dolfinarium, zonder ook maar iets van het stadje gezien te hebben. En dat is spijtig! Het is namelijk een prachtig stadje met vriendelijke en spontane mensen! Daarnaast is het stadje interessanter dan je zo zou verwachten, je hebt oude gebouwen, een straat waar je over de bakkerijen struikelt en een strand. Ja dames en heren, Harderwijk heeft meer te bieden dan alleen de grote attracties.

straat-familie-portret-in-harderwijk-door-Jeffrey-Wakanno

Ik heb eigenlijk geen idee hoe het parkje heette, maar het was er fijn en ontspannen, prachtig watertje overdekt met lommerrijke bomen die voorzien in een heerlijke schaduw waar gezinnetjes hun toevlucht zoeken. Waaronder dit gezinnetje! Eventjes erop uit met de kinderen en de omgeving verkennen, en of ze het leuk zouden vinden om een portret te maken. Dat hoefden we moeders niet twee keer aan te bieden. Et voila, een straat-familie-portret!

twee-collegas-harderwijk-Jeffrey-Wakanno

Met het eerste portret op zak stap je al zekerder door dan eerst, en met een camera in hand trek je op de een of andere manier altijd een beetje bekijks. Het is sowieso een opening tot een gesprek voor iedereen die je tegen het lijf loopt. Zo ook deze twee heren, het zijn collega’s van elkaar die in de pauze even een rondje door het park liepen naar een terrasje om wat te drinken ( denk ik ) en nadat ik hen vertelde dat ik  bezig was met het maken van portretten op straat hadden ze er wel schik in om even te poseren. Heerlijk spontaan en met gevoel voor humor! 😀

straat-familie-portet-in-harderwijk-door-jeffrey-wakanno

Het is een heerlijk park, in en rond het park lopen mensen toch altijd net iets ontspannender dan elders op straat. Zo ook dit echtpaar met hun dochter, toen ze hoorden dat ik al helemaal uit Friesland kwam waren ze toch wel even onder de indruk! Och, het is nog geen anderhalf uur rijden hoor 😉

( druk op de foto’s om ze groter te maken )

En wat ook altijd leuk is om moeders met kinderen tegen te komen! Het voordeel is natuurlijk dat de kinderen al ontspannen zijn, dat is echt super belangrijk. Zodra kinderen er geen zin meer in hebben dan kun je het wel vergeten. Nooit maar dan ook ammenooitniet krijg je kinderen weer in een ontspannen vorm als ze geen zin meer hebben in foto’s. Daarom zijn foto’s als deze eigenlijk alleen maar spontaan mogelijk, geniet daarom van de momenten zolang ze er zijn, en forceer ze niet; dan verdwijnen ze als sneeuw voor de zon. Misschien leuk om te weten maar deze moeder heeft de foto’s als een collage op canvas bestelt! Mocht je nou je eigen portret op deze website tegen komen en die graag aan de muur willen hebben hangen, laat het me weten!

( druk op de foto’s om ze groter te maken )

Dit was een geweldig moment, ik had het stelletje gevraagd of ze het leuk zouden vinden om samen een portret te maken, en zodra ik ze had neergezet kwamen er van alle kanten voorbijgangers naast staan poseren! Zoals ik al zei, vriendelijke en spontane mensen, en het zijn deze dingen die het fotograferen op straat zoveel meer de moeite maken. De mogelijkheid dat er van alles gebeurt omdat mensen ergens op reageren en er op in springen. En het zijn deze kleine grappige interacties die zoveel meer waarde aan je foto’s geven. Je ziet namelijk alles terug in de foto, als je onvriendelijk doet tegen je onderwerp zie je dat, maar hebben ze het naar hun zin en maken ze en anderen plezier met elkaar dan zie je dat nog des te meer!

straat-fotografie-fans

En het was in Harderwijk waar ik zelfs nog een aantal fans tegen kwam! Wat wil je nog meer?

[stag_sidebar id=’kleine-actualiteiten’]

Wat vond je van deze reportage? Laat het me weten in de commentaren hier beneden!

Vergelijkbare berichten