Heikie Hoeksma Jeffrey Wakanno

Wak&ijs

Het jaar is nog geen week oud en na de warmste december maand ooit ( op z’n minst de mijne ) hadden we het schaatsen op natuur ijs stiekem al afgeschreven en de korte broeken en zomer shirtjes al uit de mottenballen gevist. Nu ja, 3 shirtjes zijn bijna net zo warm als een redelijke trui. Toch was dit dé kans om de ijzers om te binden en er op uit te trekken.

Wak&co op het ijs, schaatsbaan te Harkema

Schaatsbaan Harkema

gestrande vrachtwagen door de ijzel overvallen en niet meer te redden. Geel en wit met rode opdruk

Hoewel het geen terrasjesweer was hadden we toch iets meer verwacht qua eetgelegenheden; vrachtwagens dwars over de weg kwamen vaker voor dan koek-en-zopie-kraampjes, toch een minpuntje.

schaatsen op de weg in friesland, iceskating on the roads in fryslan

Zonder hap of snap toch maar verder, de kwaliteit van het ijs is wisselend, je ziet dat de kwaliteit goed was. Het is jammer dat er in velden of wegen geen dweilmachine te bekennen is.

wakanno op het ijs, auto die over de bevroren straten van harkema rijd, ijzel houd heel noord nederland in zijn greep

Na een tijdje zien we toch twee kleine lichtjes in de verte opdoemen, dat moet een zamboni zijn!

..of dit is een nieuw model, of we zijn hopeloos verdwaald.

malle moune, tunnel naar de bulten, in harkema, spekglad door de ijzel, perfect voor wintersport!

Maar niet getreurd, koek-en-zopie mag misschien ontbreken, en het ijs word niet zo goed ( lees: belabberd ) onderhouden, dit is wel de eerste ijsbaan met een skipiste!

Heikie Hoeksma vastgevroren in de ijzel te friesland, de wereldberoemde botanische tuin die bezoekers trekt van heinde en verre

Deze ijsbaan scoort zeker ook op het culturele vlak, en dat met een botanische tuin van niemand minder dan Heikie Hoeksma. ( helaas ook geen koek-en-zopie hier, wel drie vrachtwagens die overhoop lagen in de buurt )

de spitkeet te harkema, onder de ijzel, spekglad en onbegaanbaar, de perfecte schaatsbaan

Had ik net wat gezegd over ijskwaliteit? Ik neem alles terug en eet m’n muts op! ( echt niet omdat ik honger begin te krijgen ) Bij de spitkeet is werkelijk het beste ijs in heel de omgeving te vinden.

roze gekleed meisje schaats op de straten van harkema, gefotografeerd door haar moeder en door jeffrey wakanno. De ijzel hield het noorden van nederland in zijn ijzige greep.

Na een gedegen onderzoek zijn wij tot de volgende conclusie gekomen;

Pluspunten:

  • cultureel uitje
  • perfect ijs ( mits je weet waar je moet zoeken )
  • ski piste!
Minpunten:
  • te weinig koek-en-zopie verkrijgbaar
  • vrachtwagens kunnen in de weg staan
Zolang je zelf wat te eten meeneemt is Harkema de perfecte plaats om een dagje te vertoeven, geweldig voor gezinnen met kinderen, pasgetrouwde stelletjes en mensen met honden. Niet zo geschikt voor rollators en scootmobielen.
 [stag_sidebar id=’kleine-actualiteiten’]

Vergelijkbare berichten

3 reacties

Reacties zijn gesloten.