irene door jeffrey wakanno

Wak&irene

De Pentax 50mm f1.8 is net binnen gekomen, en dit is de vuurdoop, samen met vrienden op pad, geen, ahum, “welwillende” onderwerpen maar vier honden, drie broers, twee zusters nog een koppel moeders en een vader. Echte mensen die zelf bezig zijn hun eigen foto’s te maken in plaats van te poseren. Nu moet blijken of deze lens de moeite waard is.

"welwillend" onderwerp
“welwillend” onderwerp
tot zover ongemerkt foto's maken
tot zover ongemerkt foto’s maken

 

Tot zover nog niet een succes, wel duidelijk dat ik nu de achtergronden..net wat onscherper kan maken.dimas door Jeffrey Wakanno

Meer succes met de honden? Dit is de eerste foto waar ik tevreden mee ben, toch had de achtergrond beter gekund. Weg met die blauwe spijkerbroeken! >:G (goed om rekening mee te houden voor de volgende keer) alex wakanno door jeffrey wakanno

Hoe verder we komen, hoe donkerder het word. Toch is de hoeveelheid licht die binnen komt geschikt voor het type foto’s dat ik wil maken. De scherpte diepte word steeds duidelijker en hier zie je duidelijk wat dat inhoud. De camera is perfect in focus, maar de fotograaf valt al weg in de achtergrond.

bokeh door Jeffrey Wakanno

Kijk naar die kleuren, kijk naar de <<bokeh-balls>> in één woord <<delicious>> !

Lensen worden over het algemeen in categorieën geplaatst. De ene lens is om portretten te nemen, de ander beter voor sport en weer een ander is goed voor architectuur fotografie. Is het oog alleen maar geschikt voor portretten? Is het oog alleen maar geschikt voor sport of architectuur?

sneker brug door Jeffrey Wakanno

Het beeld dat deze lens geeft komt het meeste overeen met wat onze ogen zien, en dus is deze lens geschikt om alles te fotograferen wat het oog kan zien.

Maar dan nu tijd voor hét portret van de dag:

Deze slideshow vereist JavaScript.

Dus om terug te komen op de vraag of deze lens de moeite waard is; de 50 mm is even wennen, want je kan niet meer zoomen, maar hoe raar het ook klinkt deze restrictie werkt juist bevrijdend! Past het niet in je kader? Stap achteruit! Niks geen gedraai en voilà, en daardoor heb je een variabele minder om rekening mee te houden. Het grote diafragma is een tweede reden die deze lens geweldig maakt. Prachtig die kleine scherpte diepte!

Ik sluit me aan bij de woorden van een goede vriend die me deze lens aanraadde:

“Zet die 50mm op je toestel en haal hem er nooit weer vanaf.”

irene moed door jeffrey

[stag_sidebar id=’kleine-actualiteiten’]

Vergelijkbare berichten

3 reacties

 1. Hallo Jeffrey,
  Leuke serie portretten maak je van mensen in Drachten.
  Volg ze met veel belangstelling.
  Vr gr van Eb uit Drachten.

  1. Hallo Eb! Heel erg bedankt! Vind dat super leuk om te horen : )
   Ik wens je nog veel kijk en lees plezier! ;D

Reacties zijn gesloten.