Jeffrey Wakanno

Wak&landschap

Eropuit tijdens het zogenoemde “gouden uur”, de perfecte tijd om prachtige beelden vast te leggen. Alhoewel het verstandiger is om er op te trekken vóór het gouden uur ( hier kom ik zo op terug ).

wolk break by Jeffrey Wakanno wakenco fryslan en friesland. De zon breekt net voor zonsondergang door de wolken.Terug naar nu, op pad tijdens het gouden uur, is hij op weg naar zijn favoriete plek om rond te dolen. Op zoek naar een nieuw perspectief realiseert Jeffrey zich dat hij zich in het oosten bevind, perfect voor zonsopgangen natuurlijk, helaas is hij zo’n 12 uren te vroeg. Niet alleen op de verkeerde plaats en op de verkeerde tijd staat er tot bovenmaat van ramp een compleet dorp tussen hem en een prachtige zonsondergang! Hij kan terug lopen en vast zitten in de suffe straatjes terwijl de schemer inzet, of hij kan door en op zoek naar een opening ( en trouwens Jeffrey loopt nu in het westen van het dorp dat ten oosten ligt, het is maar net hoe je het bekijkt ).

“..en zul je er toch als een idioot achteraan moeten hollen..”

sun set by Jeffrey Wakanno wakenco fotografie in friesland nederland

En hij vind een opening, in de vorm van een weiland, doorkruist door een klein weggetje. Helaas is dat weggetje niet direct beschikbaar en kun je er alleen komen door de tuin van een boerderij, vlak langs de open ramen. Nu is het het moment om terug te komen op “vóór het gouden uur op pad gaan”, je ziet daar dus het beeld dat je zoekt, en je kan natuurlijk al het fatsoen overboord gooien en als een m&@%! door de plantsoentjes van een ander denderen zolang je je foto maar scoort. Of je neemt de moeite om aan te bellen en vraagt even om toestemming om op het terrein van de bewoners te mogen fotograferen ( wel grappig om te vermelden is dat de man in kwestie me de tip gaf om door het plantsoen voor z’n ramen te denderen en de foto te maken ). Wat heeft dit allemaal te maken met vóór het gouden uur op pad gaan vraag je je misschien af, je zou zeggen dat het landschap voorlopig niet wegloopt, toch staat de zon niet stil en zul je er toch als een idioot achteraan moeten hollen voordat wat je net zag niet net verdwenen is. En ja, zo moest ook ik rennen om die foto te scoren. Had ik eerder vertrokken had ik niet hoeven rennen, had ik niet gestruikeld over een schokdraad had ik niet heeul charmant door de modder gerold had ik niet besmeurd door het dorp gelopen had ik niet de liefde van m’n leven misgelopen omdat ze me vond stinken had ik me niet verbitterd in een hol verstopt had ik niet vermist geweest had ik niet onder een brug beland. Moraal van het verhaal; vertrek op tijd, vertrek vóór het gouden uur.

protip #3: Hoge hakken zijn echt ideaal voor landschapsfotografie, vooral als je door de weilanden moet.

protip #4: Neem niet iedere protip ter harte.

Na het overwinnen van al deze obstakels had Jeffrey toch nog ruim negen minuten om zijn net gevonden zonsondergang vast te leggen. Op het moment dat de zon begon te verdwijnen achter de donkere wolken en de oranje gloed doofde herinnerde hij zich de volgende raad, namelijk om ook achter je te kijken als je fotografeert. Je zult toch net een prachtig uitzicht missen enkel en alleen omdat je er met je rug naar toe staat.

protip #4: Neem niet iedere protip ter harte.

( protip #5: Kijk ook achter je als je op locatie fotografeert, je zult toch net een prachtig uitzicht missen missen enkel en alleen omdat je er met je rug naar toe staat. )

Dat deed hij, en toen stond Jeffrey oog in oog ( of liever gezegd achttien ogen ) met negen nieuwsgierige paarden, vijf wat dapperder dan de andere.

Wak&wordvervolgd

wandelende paarden in lijn in het noorden van nederland, friesland door Jeffrey Wakanno zwarte frieze paarden friese fryske hynders

[stag_sidebar id=’kleine-actualiteiten’]

Vergelijkbare berichten

5 reacties

Reacties zijn gesloten.