portret van marijke door Jeffrey Wakanno van Wakenco

Wak&marijke

De straten van Drachten zijn een enorme bron van inspiratie, toch laten we de straten deze week voor wat ze zijn en gaan terug naar Almere. Het verschil met straatfotografie en een fotoshoot is ten eerste dat je een fotoshoot min of meer ( in dit geval iets minder ) van te voren gepland hebt, mensen weten dus dat ze op de foto gaan komen en kleden zich daarnaar ( denk aan gekamd haar, zorgvuldig samengestelde outfit en niet te vergeten matchende sokken! ). Ten tweede hebben mensen meer geduld en ideeën voor de foto’s ( ze nemen bijvoorbeeld zelf een camera mee, of een hondje, of een broer of noem maar op ). En ten derde zoek je samen met hen een perfecte locatie uit ( ik moet hier eerlijk bekennen dat Roel en Marijke weinig te zeggen hadden over de locatie, ze zijn lichtelijk en in milde mate ontvoerd naar deze locatie ).

Dus waar de uitdaging in straatfotografie het vinden ( en fotograferen ) van mensen is, is de uitdaging van een goede fotoshoot het waarmaken van de verwachtingen. En dat was iets waar ik me toch een klein beetje zorgen over maakte toen we de roze bloesems in de verte zagen opdoemen ( je kan namelijk niet één of twee foto’s maken en je dan snel weer uit de voeten maken, stel je voor ). Een aantal weken geleden hebben we een paar foto’s van deze fotoshoot laten zien, voornamelijk de foto’s die we met de ( bijna ) hele groep gemaakt hebben. Dit maal is het tijd om de foto’s die we van Marijke gemaakt hebben te laten zien.

beautiful brunette girl with her dog under the cherry blossoms by jeffrey wakanno
En het was per slot van rekening ook een beetje Marijke’s fotoshoot, dus ere wie ere toekomt, ik presenteer u lieden: de enige, de echte, Marijke-e-e-e-e-e-e-e-e-e-e-e-e-e-h ( & Mómo )!

cute girl with white dog by Jeffrey Wakanno
Hoewel Mómo toch echt wel vaker een fotoshoot meegemaakt heeft ( of misschien juist daarom ook wel ) wilde ze niet altijd even goed meewerken. En daar heb ik wat van Marijke geleerd, ze kent haar hondje natuurlijk, maar het is en blijft belangrijk om zelf het hoofd koel te houden en gewoon geduld te hebben. En dat deed ze, en dat zie je later weer terug op de foto’s.

beauty brunette marijke with her little cute dog mómo
Het belangrijkste dus wat je tijdens een fotoshoot kunt doen, hetzij met je betere helft, met je hond of zelfs met je kind, is ontspannen te zijn en op je gemak te blijven. Voordeel van een hond is dat je die toch eventjes ergens kunt vastbinden om de handen vrij te hebben. Dit gaat toch wat lastiger als je je partner meeneemt voor een fotoshoot, dus hou dit in gedachten. Voor wie zich afvraagt waarom je je handen vrij zou willen hebben raad ik om nog een stukje verder te lezen.

beauty brunette marijke with warm sunflare
Om dit soort foto’s te kunnen maken natuurlijk, een fotoshoot met je geliefde of je hondje ( of je kindje, of je oudje, of je kinderjuf ) is natuurlijk ook de perfecte gelegenheid om een paar foto’s van jezelf en je eigen te laten maken. Ideaal voor profielfoto’s op facebook, twitter of instagram .

winking beauty brunette marijke
Het is jammer dat het woord “fotoshoot” best een lading draagt, veel mensen denken toch aan een ietwat stijve gebeurtenis waarin je vooral op je best en op je mooist er uit moet zien. Natuurlijk willen we dat ook, maar het is juist ook erg geschikt om iets geks of grappigs uit te proberen! Doe gek en leef je uit, en je zult het geloven of niet maar de foto’s waar je mooi op wilt zijn zullen er ook van opknappen.

beauty brunette marijke on a halfpipe skater girl
Tegen de tijd dat de zon begon onder te gaan konden we nog uitwijken naar de halfpipe die niet ver van de japanse kersen stond. Zodoende stonden net wat hoger waardoor we de laatste restjes van de dag nog net konden meepikken.

beauty brunette marijke with her cute little dog mómo
Zoals je ziet hebben we Mómo ook weer losgemaakt van een boom, moet je eens voorstellen dat het Marijke’s vriend zou zijn geweest of haar kind, ontroostbaar zouden ze zijn geweest. Geloof me, dat zie je weer terug op de foto’s. Niet om aan te raden.

beauty brunette marijke with her cute little dog mómo
Mómo daarentegen is een hond, en die zijn altijd blij ( ik moet toegeven dat ze wel lastiger zijn om stil te laten zitten ).

brunette beauty marijke on the halfpipe with het cute little dog mómo ( the skater girl )
En met het laatste beetje licht dat we nog over hadden konden we deze foto maken, je ziet dat het al donkerder begint te worden. Niet veel later trad de schemer al in.

Mocht je nu denken, dit lijkt me gaaf! Ik wil ook een fotoshoot, hetzij met je betere helft, je broer of zus, je hond, je lieve moedertje ( ja vadertje mag ook ) of helemaal alleen. Dat is mogelijk! Neem nu nog contact met me op met het onderstaande formulier of telefonisch via 06 403 57 329. Je mag natuurlijk ook altijd mailen naar wakanno.11-7@live.nl of me een berichtje sturen op facebook.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Kleine actualiteiten

De enorme drukte betreffende de koppel fotoshoots ( ook wel loveshoots genoemd ) begint eindelijk af te nemen, de meeste stellen hebben hun loveshoot gehad en ook het verwerken van de foto’s gaat voorspoedig. Verder begint het weer ook steeds beter te worden, dus is het zeker de moeite om erop uit te gaan en foto’s te maken! Ik dank jullie hartelijk voor de aandacht en ik wens jullie het allerbeste toe.

De vriendelijke groeten,

Jeffrey Wakanno > de straat en trouwfotograaf.

beautiful brunette with her cute little dog mómo

En natuurlijk ook de groeten van Mómo en Marijke! ( let op die matchende sokken! 😀 )

Vergelijkbare berichten

4 reacties

  1. Mooi gedaan, Jeffrey! En ik zei toch al dat je wel verhalen kan schrijven! ? Altijd leuk als je het verhaal van een foto weet, dan leeft het nog meer. Prachtige shoot is dit!

    1. Dankje wel Marie! 😀 hahah ja dat zei je al 🙂 ik vind het ook super om te doen eerlijk gezegd 😀
      Echt super om te horen! Want das namelijk ook de bedoeling 😀

Reacties zijn gesloten.