Blonde streetportrait by Jeffrey Wakanno

Wak&portretten

Profielfoto’s, selfies, gewoon een foto van jezelf of van iemand anders. Hoe je het beestje ook noemt, waar we het eigenlijk over hebben zijn portretten. En eerlijk gezegd, denk je ( ik tenminste wel ) bij het woord portret meestal aan een schilderij. Je weet wel, van die schilderijen die ze vroeger maakten van belangrijke mensen, ten eerste waren dit schilderijen enkel en alleen door het eenvoudige feit dat de fotografie nog niet uitgevonden was en dat het meestal belangrijke mensen waren komt omdat dit een vrij tijdrovende bezigheid was die nogal in de papieren gelopen moet hebben. Door de ontwikkeling van nieuwe technieken en de dalende prijs van de apparatuur worden er heden ten dage meer portretten gemaakt dan ooit te voren!

portrait

Hoewel techniek iets is dat zich verder ontwikkelt moet iedere generatie gebruikers opnieuw leren met deze techniek om te gaan. Dit verklaart waarom het gehalte kunstzinnige portretten niet dezelfde vlucht heeft genomen.

Ik wil jullie graag vertellen wat er zoal bij komt kijken om een goed portret van iemand te maken, dit is namelijk veel meer dan een willekeurig persoon vinden, je camera te pakken, het hoofd in beeld te plaatsen en af te drukken. Absoluut niks mis mee als je daar plezier aan beleefd maar als je het leuk vind om er iets meer uit te halen lees dan vooral door ( of als je het interessant vind om te weten wat er aan een van de vele straatportretten vooraf gaat voordat ze op deze site verschijnen )!

portrait

Allereerst komt het belangrijkste onderdeel; de achtergrond. Wie dacht dat het om de persoon ging die je wou portretteren vergeet een belangrijk maar vaak vergeten onderdeel van iedere foto, in de meeste gevallen beslaat dit onderdeel twee derde van het uiteindelijke resultaat. Daarom is het zo belangrijk om een goede achtergrond te vinden. Zodra je eenmaal deze stap klaar hebt kun je ieder denkbaar model ervoor zetten en zijn of haar ding laten doen.

portrait

Dan is het nu tijd voor het tweede ingrediënt, namelijk je de persoon van wie je een portret wilt maken, hetzij je lieve moedertje, je bloedmooie vrouw of vriendin, je dolenthousiaste broer, jezelf als je voor een zelfportret gaat of voor iets moediger aangelegde lezer een willekeurige voorbijganger.

portrait

Voeg daarbij een flinke dosis mensenkennis en je zou een heel eind moeten komen. Waarom mensenkennis? Omdat het niet gaat om een gezicht vast te leggen, maar om een persoon vast te leggen. De meeste personen zijn gewoon geen ervaren modellen die je in alle vormen kan persen en kan laten doen wat jij bedacht hebt. Het is de taak van de fotograaf om het beste uit iemand te halen. Jammer genoeg hoor je sommigen zeggen dat ze “altijd lelijk op de foto komen” ( zelfs mensen die er knap uit zien hoor je dat zeggen ). Klinkt dit bekend in de oren, bedenk dan dat het niet aan jou ligt hoe je op de foto komt. Als je dus “nooit leuk op een foto staat” zegt dat meer over degene die de foto neemt dan over jou.

portrait
Mensenkennis, vleugje geduld en theelepel humor.

Voeg daarbij nog een vleugje geduld en een theelepel humor aan toe en je bent het niveau van selfies en profielfoto’s overstegen en je hebt een portret gemaakt. Deze portretten zijn niet alleen geweldig om te maken maar zijn vooral een bron van vreugde voor de geportretteerde. Dat zijn de foto’s die in familie albums belanden of in dat doorzichtige vakje van iemands portemonnee. Dat zijn de foto’s die aan kleinkinderen worden getoond en waar mensen trots op zijn. Als je zoiets kunt maken dan maak je niet alleen foto’s, je maakt herinneringen die van generatie op generatie doorgegeven worden.

Kleine Actualiteiten

Geen bericht is goed bericht, hoe langer het dus duurt voor er weer wat te lezen valt hoe beter het gaat! En ik ben blij mee te kunnen delen dat het goed gaat, het is op een goede manier druk en we zijn verschillende bezigheden aan het onderzoeken op effectiviteit. Eén van deze bezigheden is het maken van portretten en ze ter plaatse uitprinten zodat de geportretteerde binnen twee minuten met een portret op zak zijn of haar pad kan vervolgen. Daarnaast zijn we bezig geweest met het schrijven van zogenoemde gast-artikelen voor andere blogs. Het portfolio van beschikbare diensten breid zich zodoende langzaam maar zeker uit, en mocht je ideeën of suggesties hebben, laat het me vooral weten! Contact gegevens kun je hier beneden vinden.

Mocht je belang hebben bij één of meer diensten en/of producten, denk aan een fotoshoot voor twee, drie of meer, persoonlijke portretten, trouwfoto’s of foto’s op canvas om er zo een paar te noemen. Ben je ooit door mij gefotografeerd is het natuurlijk ook mogelijk om een fysieke print van je portret te bestellen, hoe dan ook je kan me op de volgende manieren bereiken:

Via mail op wakanno.11-7@live.nl
Via telefoon, sms of whatsapp op het nummer 06 403 57 329
Via facebook, instagram of twitter ( via de respectievelijke links )
En natuurlijk via het onderstaande formulier als je dat liever hebt.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

portrait

Jeffrey Wakanno zegt bedankt en wenst jullie niet alleen een fijne avond maar ook een goede week.

Vergelijkbare berichten

4 reacties

  1. Je doet het leuk,goed Jeffrey.Ik vind de tekst die je erbij schrijft boeiend.???Veel succes bij al je plannen,en dat het mag worden zoals jij in gedachten hebt,of zelfs nog meer!!!????

    1. Heel erg bedankt Astrid! 😀 Ik hoop het, en doe erg m’n best om er wat van te maken 🙂 ik hou jullie op de hoogte 😉 !! 😀

Reacties zijn gesloten.