saal-digital jeffrey wakanno

Wak&saal-digital

Eén van de meest gewilde producten die een fotograaf produceert zijn foto albums. Ze zijn in alle soorten, kleuren en maten beschikbaar, om maar te zwijgen over het aantal producenten die deze producten aan bieden. Daarom is het tijd om dit maal Saal-Digital onder de loep te nemen. Al hun producten worden in Duitsland vervaardigt en volgens hen op een zeer snelle manier, zo snel dat je je orders niet kunt annuleren zodra ze binnen gekomen zijn. Dit belooft wat.

Voor dit artikel hebben we een fotoboek laten maken van de trouwerij van Anne en Lester, een boek gevuld met niet eerder vertoond beeld materiaal ( geen zorgen, het beste koppel heeft de foto’s geruime tijd in bezit en beleven er nog veel plezier aan ).

We gaan verschillende dingen bespreken, niet alleen het uiteindelijke product maar ook hoe het product tot stand is gekomen, hoe de software werkt, of er dingen zijn waar je tegen aan loopt of niet, dingen die handig zijn of tegen vallen. Wat we kunnen zeggen over de klanten service, de levering en wat niet.

Genoeg gepraat, laten we beginnen!

saal digital fotoboek

De software

De gebruikte software heet pretentieloos: SaalDigitalDesignSoftware, en doet precies wat je zou verwachten.

 

saal-digital software

Dit ziet er goed uit, lekker duidelijk wat de bedoeling is. En, je krijgt zelfs een starterskorting! Wie word daar niet blij van ?

Op dit paneel kun je dus ieder denkbaar product uitzoeken wat je gemaakt wilt hebben, de keuze is zeer uitgebreid en de moeite waard om in te grasduinen, kijk wat er allemaal mogelijk is met je foto’s.

saal-digital software

Het mooie aan deze software is dat het met je mee denkt, op het moment staat het programma ingesteld op een matte cover. Dit kan dus problemen geven met het uiteindelijke afdrukken. Voor wie dus niet bekend is met zulke dingen voorkomt het teleurstellingen zodra het product binnen komt.

project - waarschuwing2

Voor wie dan wil weten waarom iets beter niet kan word er een uitleg gegeven. Dit is serieus een van de voordelen van SaalDigital. Er zijn genoeg software alternatieven die dit niet doen, waardoor, als je niet oplet, dingen doet die achteraf niet mooi zijn. Het is jammer als je er dan een bats geld tegen aan gegooid hebt. Dit type waarschuwingen kom je overigens veel vaker tegen, als je bijvoorbeeld een foto gebruikt met een te lage resolutie. Verder is het niet mogelijk een foto verder uit elkaar te trekken dan de resolutie toe laat. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat er foto’s afgedrukt worden die wazig of gepixeled eruit beginnen te zien. De software geeft ook waarschuwingen als een foto niet goed geplaatst is, denk bijvoorbeeld tegen een rand aan maar net niet helemaal. In dat geval zou er een rand kunnen ontstaan doordat de afbeelding net naast de snijrand komt te liggen.

Verder zit de software vol met sjablonen, templates en lay-outs. Is een lay-out nét niet wat je wilt? Je verplaatst, vergroot of verkleint de onderdelen met gemak. Zodat je boek ( of wat dan ook eigenlijk wat je wilt bestellen ) er zo uit komt te zien zoals jij dat wilt.

Wat verder nog een goed ding is om te weten, je kan het project opslaan en laten voor wat het is om er op een later tijdstip mee verder te gaan. Sterker nog, mocht je de foto’s verwijdert hebben op je computer. Dan staan ze nog ( in hoge resolutie ) in de project map. Stel het overkomt je dat je een foto per ongeluk verwijdert, je kan ze nog weer terug vinden als je ze in deze software gebruikt hebt.

saal-digital software

Al met al, de software is heerlijk om te gebruiken, zeker in vergelijk met wat de concurrent te bieden heeft.

saal-digital software

Vervolgens kun je hier nog alle pagina’s controleren, verschillende opties aanpassen, wil je bijvoorbeeld een matte of glanzende buitenkant? Moeten de pagina’s mat of glanzend geprint worden? Gewatteerd, met of zonder cadeaubox? Dit is het moment om alles naar wens in te stellen. Vervolgens kun je je product bestellen, je voert de gegevens in, maakt de betaling in orde en het programma verzend alle informatie, foto’s en instellingen naar de servers van Saal-Digital waarna zij aan de slag gaan.

En dit doen zij snel, zorg er daarom voor dat je geen fouten hebt gemaakt in het adres of in je product ( in dit geval het boek ) want in de bevestigingsmail die je na het bestellen ontvangt word het volgende gezegd: “Door de extreem snelle afhandeling van de bestelling is het niet meer mogelijk uw bestelling te annuleren of een wijziging van het adres of de verzending uit te voeren.”

Vervolgens is deze bestelling binnen een paar dagen klaar en onderweg vanuit Duitsland naar het bestellingsadres.

De verpakking

Wat de verpakking betreft, deze is bestand tegen een stootje; het boek is verpakt in een plastic hoes, die omwikkelt is in een soort schuimen map. Dit geheel is in karton verpakt en komt dus zonder schade aan via de DHL bezorgservice.

saal digital fotoboek door jeffrey wakanno

Het product

Nadat je het boek uitgepakt hebt kun je in feite alleen maar enthousiast zijn; de kleuren kloppen met hoe ik ze heb aangeleverd ( dit wil nog wel eens een puntje zijn wat mis kan gaan ), verder voelt het boek fijn aan. Heel raar misschien, maar het nodigt uit om vast te pakken en er doorheen te bladeren. Het is namelijk een stevig en robust boek. Soms als je een fotoboek vasthoud durf je bijna niet verder te bladeren omdat je het gevoel hebt het boek te beschadigen als je het wel doet.

Zodra je door dit boek bladert valt de echte kwaliteit van dit product meteen op. Ik heb gekozen voor matte fotobladen, en ben zeer tevreden over de kwaliteit. De bladzijden zijn stevig, blijven vinger afdruk vrij en hebben een prachtige kleur weergave.

Verder zul je in dit product geen enkele naad vinden tussen de bladzijden. Vraag me niet hoe ze het gedaan hebben, maar het is gelukt! Iedere pagina, zowel de linker als de rechter kant vormen één geheel ( enkele lay-outs in de software plaatsen juist ook afbeeldingen op de vouw naad, gezien de aard van de programmatuur, het aantal waarschuwingen dat ze geven om lelijke boeken te voorkomen lijkt dit merkwaardig, maar het resultaat mag er zijn ).

saal digital

Zoals je kunt zien bevind de oplichtende foto op een vouwnaad, maar de software geeft geen waarschuwingen betreffende print of druk fouten. Laten we naar het resultaat kijken:

saal-digital jeffrey wakanno

Zoals je kunt zien is de afbeelding op één vel gedrukt. Zonder onderbreking vloeit de afbeelding van de ene pagina naar de andere.

De klantenservice

 

Wat vinden we verder van de klantenservice? Nou daar hebben we één klein minpuntje gevonden, doordat de mails allemaal ondertekend zijn door “Saal-Digital Team” voelt een antwoord geven een beetje apart. Ik bedoel, “geachte Saal-Digital Team,” ? Maar goed dan hebben we het over kleinigheidjes in het grote heelal. En zeker van een team dat deze kwaliteit van producten levert kunnen we wel iets hebben.

saal digital fotoboek door Jeffrey Wakanno

Het eindoordeel

Dan is het nu tijd voor de belangrijkste vraag, levert Saal-Digital boeken die ik met volle overtuiging aan mijn cliënten durf te leveren ? Ja. Kort, bondig en volmondig ja.

Ik ben tevreden over de software, ik ben tevreden over de snelheid waarmee alles afgehandeld word, ik ben tevreden over de klantenservice en last, but not least; ik ben tevreden over het uiteindelijke product.

De prijs/kwaliteit verhouding is boven gemiddeld en mocht je je eigen fotoboeken in elkaar willen knutselen? Dan is Saal-Digital de producent die je moet hebben.

 

 

 

saal digital fotoboek Jeffrey Wakanno

Kleine actualiteiten

Eerder genoemde ontwikkelingen beginnen langzaam maar zeker vorm te nemen, denk bijvoorbeeld aan een maandelijks terugkerend onderdeel. En natuurlijk een uitbreiding op het portfolio met de foto’s van Anne & Lester! Maar ook het vervolg op het controversiële artikel wak&dolfinarium is in de maak. Al met al, genoeg om naar uit te kijken! 😀

In de tussentijd, wees geen vreemdeling en laat me weten wat je van de artikelen vind, je kan het hieronder in de commentaren laten weten.

Vriendelijk gegroet,

Jeffrey Wakanno

Vergelijkbare berichten