Wak&vervolg

Jeffrey Wakanno hynders en paarden

..en toen stond Jeffrey oog in oog ( of liever gezegd achttien ogen ) met negen nieuwsgierige paarden, vijf wat dapperder dan de andere.

wandelende paarden in lijn in het noorden van nederland, friesland door Jeffrey Wakanno zwarte frieze paarden friese fryske hynders

De zon was zojuist verdwenen achter de wolken, weg prachtige lucht, het zou nog even duren voordat de schemer zou intreden. En daar kwamen ze. Dat had ik kunnen weten natuurlijk, een pad de landen in dat niet direct op de weg is aangesloten dient een doel, en dat doel kwam op me af.

Een groep van vijf gitzwarte paarden stapt voorzichtig op me af, op die persoon die duidelijk in de weg staat. “Wat moet d谩t op onze weg?”

En daar stond hij dan, de enige weg hier werd afgesloten door聽vijf en half ton paard. En zo veranderd “rustig” ( ahem ) landschap fotograferen in FREAKING WILD-LIFE-PHOTOGRAPHY聽聽馃榾

Okay, weer terug naar de werkelijkheid, daar stond hij dan omringd door vijf snuffelende, nieuwsgierige en toch wat ietwat schuchtere paarden. “Nee jongens, ik heb geen suikerklontjes voor jullie.”

Paarden van zo dichtbij fotograferen heeft zo zijn nadelen, en ik heb ze eventjes voor jullie op een rijtje gezet. Dan begrijpen jullie beter wat Jeffrey moest doorstaan om 眉berhaupt nog iets op de foto te krijgen.

  • Paarden zijn gek op suikerklontjes, heb je die niet bij je dan doen ze zich te goed aan mouwen en capuchons.
  • Paarden zijn niet gek op de聽zrrr-zrrr geluiden die je lens maakt tijdens het focussen.
  • Je hebt je handen vol aan het op afstand houden van paarden zodat manueel focussen geen optie is.
  • Paarden ruiken niet allemaal even fris uit hun mond ( zorg dus dat als je geen suikerklontjes op zak hebt toch altijd op z’n minst een rolletje pepermunt bij je draagt ).
Frieze paarden in gallop door Jeffrey Wakanno zwart wit en black and white photography fotografie - hoe meer sleutelwoorden hoe beter!
protip #6: Vergeet niet wat v贸贸r je stond als je je omdraait om niet het prachtige uitzicht 谩chter je te missen.
Na een aantal lange minuten bedacht Jeffrey zich opeens dat hij voor een omheining stond, deze stond hem zonet nog in de weg toen hij de zonsondergang fotografeerde. En dat brengt ons op, protip #6: Vergeet niet wat v贸贸r je stond als je je omdraait om niet het prachtige uitzicht 谩chter je te missen.
Zodra hij zich achter de omheining plaatste zetten de paarden het op een rennen,聽opgelucht en in galop het andere weiland in, ver聽ver weg van die vreemde persoon聽op het pad.

Alles staat erop en het is tijd om ervandoor te gaan.聽Jeffrey hoeft alleen nog langs deze twee te komen, steeds drie vier stappen dichterbij en de paarden deinzen weer twee meter terug. Dit spel blijft door gaan tot聽ze dichter bij hun kameraden staan en beter durven.

twee frieze paarden door jeffrey wakanno portrait wakenco fotografie“Het komt steeds dichterbij, erop af!” moeten ze gedacht hebben. Toch leverde het in dit geval interessante beelden op.

frieze paarden door Jeffrey Wakanno close up and biting my jacket darn get away!Notitie aan mezelf: Gebruik een macrolens als je weer eens聽paarden gaat fotograferen.

twee paarden op een weggetje in friesland door jeffrey wakanno wakenco fotografieUiteindelijk wist hij er toch omheen te komen en uit het weiland te komen, nog eventjes langs de eigenaar om een visitekaartje achter te laten. Zijn vrouw kwam al op me af; “je was niet bang voor de paarden zeker?” vroeg ze al glimlachend. “De eigenaar van die paarden zag je fotograferen en wil de foto’s wel graag zien, heb je trouwens zin in een bakje koffie?” Dat laat hij zich geen tweede keer zeggen en binnen de kortste keren zit hij binnen aan appelgebak en laat聽zijn foto’s zien.

Tevreden keert hij terug naar huis, met een gevulde maag, gevulde geheugenkaart en een verhaal voor bij zijn webstek.

 

聽[stag_sidebar id=’kleine-actualiteiten’]

3 Comments

  1. Ha die Jeffrey! Tip om langs paarden te komen: loop gewoon door! Niet 4 meter, maar zover als je wilt gaan. Oh en ehhh…. PAARDEN STINKEN NIET!!! 馃檪 Maar mooi gedaan, hoor! Ik vind de foto’s prachtig. Volgende keer olifanten ipv paarden?
    Groeten van Marie

    • Hey Marie! hahah okay gewoon lekker doorlopen dus 馃槢 hahah het verhaal is ietsje gedramatiseerd hoor, in het echt ruikten ze naar roosjes 馃槢 toch heel erg bedankt! 馃榾 en olifanten, zodra ik ze tegen kom 馃槈

%d bloggers liken dit: