straat portrt door Jeffrey Wakanno Wakenco

Wak&drachten III

Ondertussen niet meer een nieuw gezicht op de straten van Drachten, toch blijf je nieuwe mensen tegen komen. Vorige keer zocht ik naar koppels, hetzij zussen, vrienden, echtparen, collega’s en wat niet. Deze week heb ik gezocht naar groepen van drie. En het is wonderbaarlijk maar deze kom je een stuk minder tegen!

Overal waar je loopt zie je koppels lopen, moeders met dochters die aan het winkelen zijn ( om eerlijk te zijn struikel je over dit soort koppel ), vrouwen die hun man op sleeptouw hebben omdat ze nu toch echt een nieuwe spijkerbroek moeten ( iets minder voorkomend, blijkbaar lukt het de meesten mannen dit moment toch lang genoeg uit te stellen ), twee vriendinnen die nog even een rondkijken, stelletjes die op een terrasje zitten en de lijst gaat maar door. Groepen van drie zijn daarentegen zeldzaam! Blijkbaar trekken mensen toch liever met één soortgenoot op dan met twee ( hoe meer zielen hoe meer vreugd gaat blijkbaar niet op.. ). Desalniettemin is het me gelukt om een interessante selectie van drielingen te maken!

groep van drie op de straten van drachten door jeffrey wakanno

Groepen van drie komen in verschillende soorten en maten voor, en de meest voorkomende soort is de vrienden groep, zoals deze groep jonge heren. Het zouden heel goed klasgenoten kunnen zijn.

groep van drie ( oudere ) heren op de straten van drachten door jeffrey wakanno

Hier kwam ik een andere groep tegen, weer een groep vrienden zo te zien. Of zoals ze het zelf zeiden ontmoeten ze elkaar altijd op dezelfde hoek ( ik was niets te vroeg, ik kwam niet veel later weer langs dezelfde hoek en de groep was aardig groter geworden. De foto zou niet bruikbaar zijn tot het bericht Wak&drachten IX ).

groep van drie, moeder met twee kinderen op de straten van drachten door jeffrey wakanno

De andere categorie die je veel tegen komt is de moeder met kinderen. Die lopen ook “veel” rond in groepen van drie. Ze vond het een leuke belevenis om zo gefotografeerd te worden, en ik kwam met haar aan de praat en ze vroeg wat voor vest ik had; ze zocht namelijk net zoiets. Naja ik heb dat vest een paar jaar geleden op een markt gekocht dus geen idee waar ze nu te vinden zouden zijn, maar misschien dat het labeltje meer informatie zou kunnen verschaffen.

straat fotograaf jeffrey wakanno

En zo kom je dan eindelijk als fotograaf zelf eens op de foto! ( misschien moet ik vaker mensen vragen om een foto van mij te maken in plaats van andersom.. )

 

three awesome guys in the streets of drachten by jeffrey wakanno

Niet veel later kwam ik deze groep tegen, ze keken bij zo’n rek met zonnebrillen. Druk aan het uitzoeken, passen en grappen maken. Toen ik ze aansprak waren ze meteen enthousiast! De foto was zo klaar en ze waren blij met het resultaat, persoonlijk vind ik dit een van de gaafste foto’s die ik die dag gemaakt heb! 😀

moeder met haar twee kinderen door jeffrey wakanno

En zo vervolgde ik mijn pad, weg van het centrum de gewone straatjes in. Hier kwam ik dit groepje tegen. Zoals je ziet weer een moeder met haar twee blije kinderen! ( echt waar, je zou bijna zweren dat groepen van drie alleen maar vrienden of moeders met kinderen zijn )

groep van drie op de staten van drachten door jeffrey wakanno

De vrienden groep van drie kan natuurlijk ook een vriendinnen groep zijn, hoewel ik die minder vaak tegen gekomen ben. Kan toeval zijn, of misschien trekken dames niet zo veel op in groepjes ( van drie ). Als ik de straten weer op ga zal ik er eens opletten. Eén van de dames sprak mij aan, of ik een fotograaf was die modellen zocht. Nou ja en nee, ik ben wel fotograaf maar ik ben niet van een modeblad. Mocht ik ooit nog een modeblad opzetten dan laat ik het jullie weten.

groep van drie op de straten van drachten door jeffrey wakanno

Herinneren jullie het meisje met haar broertje nog? Eerlijk gezegd heb ik geen idee of ze familie van elkaar zijn of dat het toevallig moeders zijn die elkaar kennen of dat er zelfs een medewerker van een school bij zit. Om een nog langer verhaal te voorkomen maken we het maar gelijk kort; ik kwam ze tegen op een schoolplein ( dus ze zullen elkaar wel kennen ). Toch is het verfrissend om een ander type groep van drie tegen te komen, ze zijn er toch nog!

Kleine actualiteiten:

We zijn nog steeds druk in de weer met alle koppel fotoshoots. Momenteel zijn we zo goed als op de helft van de geplande fotoshoots!

Mocht je dit lezen en denken, ik zou ook graag een loveshoot met mijn betere helft willen? Neem dan contact met me op! U kunt me bereiken via het onderstaande formulier, via het email adres wakanno.11-7@live.nl of telefonisch op 06 403 57 329.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

 

Vergelijkbare berichten