Seye Paulus door Jeffrey Wakanno

Wak&harkema IV – maak een verschil

Nog niet helemaal zeker of hij het leuk vind kijkt hij me aan, kan ik deze persoon vertrouwen? Wat vind beppe ervan? Beppe lijkt het wel te vertrouwen, maar in hemelsnaam waarom moet ik erbij gehaald worden? Ik was eindelijk weer warm na die verschrikkelijke hagelbui van zonet, heeft beppe weer wat nieuws. En wie denkt die meneer wel niet dat hij is?

Seye Paulus door Jeffrey Wakanno

Ja jongeman het zal nog wel even duren voordat je helemaal zelf mag beslissen wat je doet en wanneer je dat wil doen, tot die tijd zal je nog even met je beppe mee moeten die helemaal gek op je is. Per slot van rekening ben je de jongste aanwinst voor de familie. En je word snel genoeg groot, sterker nog je zal niet lang meer zo klein zijn als je nu bent. Dus geniet er nog maar eventjes van.

En terwijl je beppe je weer zorgvuldig instopt, zodat je beschermd blijft tegen de elementen ( en dat is vandaag zeker geen overbodige luxe ) vraag ik haar wat één van de dingen is die haar plezier geven in het leven.

Hoe kon je dat vragen? Je ziet toch zo dat ik dat ben? De kleine pop sprong bijna uit de kinderwagen van verontwaardiging, als hij geweten had wat ik zijn grootmoeder vroeg.

Maar dat wist hij niet, sterker nog hij wist niet dat zijn aanwezigheid iemand anders blij maakte.

Zonder zich van geen enkel kwaad bewust te zijn is kleine Seye een lichtpuntje in het leven van iemand anders. Terwijl hij er nog probeert achter te komen wat deze hele wereld om hem heen betekend speelt hij een grote rol in zijn omgeving. Zo heeft natuurlijk ieder mens, klein of groot invloed op de wereld om zich heen, de een misschien iets meer dan de ander, en meestal zonder het zelf te weten hebben we allemaal, niemand uitgezonderd, de macht om de dag van iemand anders zowel positief als negatief te beïnvloeden.

Alleen kijken we vaak zelf om ons heen net als Seye dat deed, wat moet hij van me? Wat gebeurt er om me heen? Hoezo heb ik invloed op iemand anders?

Seye Paulus was vandaag het lichtpuntje van de dag en toverde een glimlach op ons gezicht, doe je mee? Kunnen we iemands dag net dat beetje mooier maken? Al konden we alleen maar een gouden randje om iemands donderwolken schilderen dan zouden we een verschil kunnen maken.

Maak een verschil, en dat is niet eens zo heel moeilijk.

Glimlach ; )

[stag_sidebar id=’kleine-actualiteiten’]

Vergelijkbare berichten