Gerard Hut met vriendin in het portret van Drachten door Jeffrey Wakanno

“Wat voor muziek ben je aan het luisteren?”

Wat voor muziek ben je aan het luisteren?

( Geen idee wat er aan de hand is de afgelopen tijd, maar steeds meer mensen spreken mij in plaats van dat ik hen aanspreek. )

Even kijken hoor, ik heb hem op shuffle staan (  en niet de oordopjes in dus had ook  geen idee wat er speelde ), maar jullie zien er gelukkig uit; zijn jullie al lang samen?

Gerard Hut met vriendin in het portret van Drachten door Jeffrey Wakanno

“We zijn 23 jaar samen!” zegt ze enthousiast.

“Nee, je bent een paar jaar kwijt, we zijn al 26 jaar samen! We zijn niet getrouwd maar nog steeds gek met elkaar. Je ziet wel een hoop stellen die wel trouwen maar dan al voordat ze twaalf jaar samen zijn weer uit elkaar gaan! Mijn ouders zijn wel getrouwd trouwens, al heel lang. Bijna vijftig jaar, maar net voordat het zover was kreeg hij een hart stilstand en overleed hij.”

Och, das erg zeg.

“Ja, het is al weer jaren geleden en opzich slijt het wel, maar het went nooit. Maar je hebt nog niet gezegd wat je aan het luisteren bent!”

Ohja! Red Hot Chili Peppers draait nu.

Dit was het portret van Drachten, waar we elke tweede dag een andere voorbijganger iets beter leren kennen. De mensen die we dagelijks voorbij zien komen maar vaak niet eens kennen. Jeffrey Wakanno spreekt met deze mensen, verzamelt hun verhalen en maakt hun portret.

 

Lees ook deze verhalen:

Aukje Werkhoven in het portret van Drachten door Jeffrey Wakanno
“Daar! Kijk daar dan!”
Paul Bos in het portret van Drachten door Jeffrey Wakanno
“Ik heb het wel eens erger meegemaakt.”

Vergelijkbare berichten