Robin Mulder in het portret van Drachten door Jeffrey Wakanno

“Wauw, das gaaf!”

Na een geslaagde koppelfotoshoot zag ik in de verte deze heren hun kunsten vertonen; druk bezig met het maken van salto’s en andere halsbrekende capriolen ( nu ik erover nadenk, toch niet zo halsbrekend, hun halzen leken nog redelijk intact, hoe dan ook ).

“Hoe lang we dit al doen? Wanneer hadden we ook alweer die workshops op school? Ik denk net voor de zomervakantie, dus we doen het nu iets langer dan een jaar!”

Robin Mulder in het portret van Drachten door Jeffrey Wakanno

“Maar het scheelt hoor, ik leer heel snel!”

Als je mensen zo bezig ziet hun ding te doen voelt het altijd een beetje, raar om te vragen waar ze blij van worden. Je ziet immers zo al wat hen drijft, maar toch weten ze het zelf beter te verwoorden dan ik het ooit zou kunnen.

“Ik kan er echt blij van worden als ik iets, wat me steeds niet lukte, na veel oefenen, wél voor elkaar krijg. Die ontlading die je daar van krijgt is zo geweldig!”

De andere jongen verwoord het als volgt;

“Ik vind het vooral gaaf als je merkt dat mensen kijken en je achter je rug hoort zeggen van “Wauw, das gaaf!“.”

Het is leuk om te zien dat ze elk op hun eigen manier voldoening uit hun ding weten te halen, en terwijl ik dat bedenk leg ik ze nog uit hoe dit project in elkaar steekt en dat ik aan een boek werk waar deze portretten in verzameld worden. En wanneer ik wegloop hoor ik een van de jongens zeggen “chill zeg!”, zo voelt dat dus!

 

Dit is het portret van Drachten waar we iedere keer een of twee willekeurige voorbijgangers iets beter leren kennen, personen die we soms in de verte hun kunsten zien vertonen, of anderen waar we soms dagelijks voorbij lopen. Jeffrey Wakanno spreekt met hen, verzameld hun verhalen en maakt hun portretten. Deze zijn te lezen in het project “Het portret van Drachten” en in de toekomst zullen deze gebundeld worden in een prachtig fotoboek ( de voorbereidingen zijn in volle gang, en zodra er meer informatie beschikbaar is zul je het hier als eerste kunnen lezen! )

 

Leer ook deze personen beter kennen!

tsjitske van der wal in het portret van drachten door Jeffrey Wakanno
“Als jij Jezus gevonden hebt!”
Ahmad Almasry in het portret van drachten door Jeffrey Wakanno
“Drachten is een fijne plaats.”

Vergelijkbare berichten