the spermer in het portret van drachten door jeffrey wakanno

“Zo’n spuiter ben ik niet!”

Uitkijkend over Drachten zag ik in de verte een persoon bezig zijn bij een vervallen gebouw ( daarover in de toekomst meer ), en dat opzich was al een aardige foto, maar het portret van Drachten het niet voor niets “het portret” en niet “het landschapsfoto met een persoon in de verte”. Dus het werd tijd om de afstand tussen mij en die persoon te verkleinen en een praatje te maken ( de landschapsfoto met persoon in de verte zal wel in het boek te vinden zijn! ).

the spermer in het portret van drachten door jeffrey wakanno

Na drie kilometer gelopen te hebben, over een hek geklommen, bewaking ontweken te hebben kwam ik deze persoon tegen, druk bezig met het maken van een muurtekening, en laten we eerlijk zijn, een kunstenaar die mogelijk illegaal bezig is storen brengt de nodige risico’s met zich mee.

Zo’n spuiter ben ik niet! Ik heb alles netjes geregeld, en  daarnaast word dit gebouw in de nabije toekomst afgebroken. En alle paperassen heb ik hier bij me.”

Driftig wapperde hij met een paar A4tje’s met toestemmingen.

“Ik heb hier meerdere platen gemaakt, maar het gaat me vooral om de foto ervan. Maar in andere gevallen blijft het langer hoor, soms is het versiering van een steeg, soms is het voor een evenement, soms word ik gevraagd voor een muur op een kamer ofzo, maar dat doe ik niet meer; je hebt maar weinig ruimte dus kun je amper uitpakken. Voor een evenement is het meer de moeite, dan hebben ze soort schuttingen gemaakt waar we dan platen op maken. Laats waren we bezig met de schuttingen om een bouwplaats heen. Dat was een groot project, en veel krijgen het te zien, dus dan heb je wel eer van je werk.”

Maar is het dan ook zo dat je de meeste andere spuiters kent?

“Ja, als ik de tags zie staan weet ik wel wie er bij horen, betekend niet dat ik ze ook persoonlijk ken, maar we kennen wel elkaars werk. Maar tegenwoordig komt er steeds minder jeugd bij, het is heel anders dan vroeger, ze zitten nu allemaal achter hun iPads in plaats van dat ze erop uit gaan en kunst maken!”

Hahha dus de iPad was doeltreffender dan het verbieden en alles overschilderen?

“Hahah ja dat zou je wel kunnen zeggen!”

Zou je naast één van je beste werken willen poseren, dan kunnen we een gaaf portret maken!

the spermer in het portret van drachten door jeffrey wakanno

Dit is het portret van Drachten, waar we elke twee dagen een voorbijganger ( technisch gezien was ik dit keer degene die voorbijging maar goed ) beter leren kennen, de mensen waar we meestal aan voorbij lopen zonder op of om te kijken. Jeffrey Wakanno spreekt met hen, verzamelt de verhalen en maakt hun portret, die vervolgens hier te lezen zijn én in een boek! Ik ben blij te kunnen melden dat het boek goed vordert en we binnenkort meer informatie hebben over hoe en wat!

 

Ontdek ook het verhaal achter deze personen:

Femma Riemersma in het portret van Drachten door Jeffrey Wakanno
“Het weer van gister!”
“Ik kon gelijk aan je zien dat je iemand bent die zichzelf laat zien.”

Vergelijkbare berichten