“Zonder je diafragma helemaal dicht te knijpen!”

“Ik kon er niks aan doen maar hoorde jullie gesprek, ik begreep dat je een fotograaf bent?”

Hans van Sterkenburg in het portret van Drachten door Jeffrey Wakanno

“Ik heb laatst een tilt-shift objectief aangeschaft voor een goede prijs, ja normaal zijn die dingen niet te betalen. Ik ben nu aan het uitproberen wat ik er allemaal mee kan doen, zoals je ziet kun je echt alles verstellen, je kan de lens verschuiven, zodat je als het ware om een hoekje kan kijken, je kan het perspectief aanpassen zodat je een gebouw, als je er schuin voor staat, van voor naar achteren scherp in beeld kunt krijgen.. ( hij liet een stilte vallen voor nadruk ) zonder je diafragma helemaal dicht te knijpen!

Dat klinkt goed! Kun je er nog meer mee doen?

“Ow zeker, zoals ik zei kun je de lens verschuiven, dat maakt het mogelijk om de top van een gebouw te fotograferen zonder je camera te kantelen. Parallelle lijnen, blijven parallel staan en evenwijdig aan elkaar. Combineer dat de mogelijkheid om je perspectief aan te passen en je kunt alles perfect fotograferen, deze objectieven zijn goud waard!”

Dit was het portret van Drachten, waar we elke tweede dag een nieuwe voorbijganger op de straten van Drachten beter leren kennen, de mensen om ons heen, elk met hun eigen verhalen. Jeffrey Wakanno spreekt met ze, noteert hun verhalen en maakt hun portret.

Het is trouwens ook mogelijk om de foto’s van deze voorbijganger te bekijken op zijn eigen website: www.sterkfoto.nl

Lees ook de verhalen achter deze personen:

van smeden in het portret van Drachten door Jeffrey Wakanno
“Ondanks de vervelende dingen door gaan.”
Aukje Werkhoven in het portret van Drachten door Jeffrey Wakanno
“Daar! Kijk daar dan!”

Vergelijkbare berichten