Over

Ik ben Jeffrey Wakanno. De vraag is eigenlijk, hoe vertel ik in niet al te veel woorden wie ik ben en wat ik doe. In feite gaat het eigenlijk om een paar dingen, ik woon in het noorden van het land, en de kans om me in actie tegen te komen zal in het wonderschone Drachten zijn. Ik ben namelijk straatfotograaf, en niet zomaar één maar een fotograaf die gek is op mensen.

Je zult je afvragen, maar ik zoek een fotograaf voor onze trouwdag, wat moet ik met een straat fotograaf? Als je het goed vind kom ik daar zo op terug, ik wil je eerst wat vertellen over ‘passie’. Kans is groot dat je al veel websites van fotografen bezocht hebt en gezien hebt dat iedere fotograaf je verteld dat het zijn of haar passie is om te fotograferen en dat ze maar al te graag jullie speciale dag willen vastleggen. “Fotografie is mijn passie” is een veel gehoorde kreet, en laat ik jullie gelijk uit de droom helpen, fotografie is niet mijn passie. Voor mij is fotografie een middel tot mijn passie; mensen. Ik hou van mensen; niet van camera’s.

Om dan terug te komen op de vraag waarom jullie een straatfotograaf willen op jullie trouwdag, het volgende: deze dag draait als geen andere dag om mensen, om jullie beiden in de eerste plaats maar ook om de familie en eventuele gasten. Je wilt dus iemand die oog heeft voor jullie als persoon. Iemand die de persoon ziet voor wie hij of zij is en dat eruit weet te halen. Iemand die vrij is om zich onder de gasten te begeven en de momenten tussen mensen ziet aankomen en ze voor jullie weet te vangen. Het is de straatfotografie die me gereed heeft gemaakt voor jullie dag, bekijk de foto’s op mijn website, lees de verhalen van de mensen die ik ontmoet.

Om een lang verhaal kort te maken, ik hou van mensen, dat is wie ik ben en fotografie is mijn middel om in contact met ze te komen.

Jeffrey Wakanno

 

8 Comments

Leave a comment