Het Portret van Gorredijk

Terwijl het portret van Drachten verscheen in de Drachtster Courant onderging de krant organisatorische veranderingen waardoor ik gevraagd werd ook een dergelijke editie te maken maar dan in Gorredijk, en dat heb ik gedaan. Een selectie van de artikelen kun je hieronder vinden.

“Een beetje branieachtig.”

Stephan kom ik tegen bij Daan’s Drogisterij, de 95 jarige man maakt graag even reclame voor hen. Maar we lopen naar zijn huis bij de Tjerk Hiddes, de oplettende lezer zou nu door moeten hebben dat Stephan uit Gorredijk komt. Onder het genot van een goede bak koffie vertelt Stephan over zijn avonturen, hoe hij…

Lees verder “Een beetje branieachtig.”

“Ik geniet vol op!”

[vc_row][vc_column][vc_column_text] Tijdens een stormachtige periode in Gorredijk, misschien beter gezegd heel Nederland, kom ik Geke tegen. Ze komt uit Woudenberg, dat is in de buurt van Amersfoort. En is nu 50 jaar oud. Hoe dan ook, hoe komt ze hier terecht? “Ik ga maandag de Elfstedentocht fietsen, ja voor de derde keer. Het is altijd…

Lees verder “Ik geniet vol op!”