portret door Jeffrey Wakanno Wakenco

Wak&drachten II

( For non-Dutch people there is an English translation right over here.
Disclaimer: This is an automatic generated translation and we’re testing this out, so if the link is broken or anything, please let me know. )

Terug naar de straten van Drachten, met meer ervaring en expertise dan voorheen. Ditmaal geen heimelijk genomen foto’s maar enkel en alleen foto’s van echte Drachtsters die graag geportretteerd werden. En omdat ik deze maand zo druk bezig ben met het maken van loveshoots ( fotoshoots voor koppels ) leek het me leuk dit te verwerken in straatfotografie! We pakken het alleen wat ruimer aan, koppels in de ruimste zin van het woord; van moeder & dochter tot 35-jaar-getrouwd-koppel, van oma & kleindochter tot kameraden of vriendinnen. Kort gezegd alles en iedereen die met twee man op straat stond! 😀

married couple on the streets of drachten

Dit koppel kwam ik tegen onderweg naar het carillon, hoewel ze in eerste instantie niet goed wisten wat ze aan moesten met die fotograaf voor hun neus waren ze toch blij met het resultaat.

moeder en dochter in drachten door jeffrey wakanno

Moeder en dochter waren blij verrast, en werden graag samen vast gelegd! Samen een dagje wezen shoppen, en aan de lach te zien zijn ze goed geslaagd.

twee kameraden door jeffrey wakanno

Na een tijdje kwam ik deze twee kameraden tegen, en wat grappig is, zodra je een gesprekje met iemand gehad hebt blijf je elkaar tegen komen!

de steech twee harrekieten in drachten

Al zwervend en slentert door Drachten kom ik dit tafereeltje tegen, en deze twee dames zien een beetje publiciteit wel zitten. Bij deze met een eervolle vermelding voor De Steech op de Kerkstraat 9 in Drachten.
Toen ik ze mijn visite kaartje liet zien viel het hen meteen uit dat ik uit Harkema kom, zij namelijk ook! Schept toch altijd een band.

twee vriendinnen in drachten door jeffrey wakanno

Toen ik deze twee vriendinnen aansprak merkte ik direct de dynamiek van mensen in paren. Ze zijn namelijk nooit precies en gelijk. Zo ook deze twee dames, de ene vriendin was al druk bezig mij af te wimpelen terwijl de andere dol enthousiast op de foto wilde! Het duurde wel even voordat ze tevreden waren met de foto en wilden zeker weten dat ik geen lelijke foto’s op mijn blog zou zetten. Nou geen zorgen, mijn blog dient tegelijkertijd als portfolio, ik wil daar geen lelijke foto’s op hebben!

koppel door jeffrey wakanno

Toen het uiteindelijk tijd was om huiswaarts te gaan toch snel nog dit stelletje aanspreken. Ze wisten niet zeker of ze op de foto wilden, maar stiekem merkte je dat hij het wel graag wilde. Ik ben blij dat ze toch even de tijd genomen hebben, het licht was namelijk prachtig, om nog maar over de achtergrond te zwijgen! ( zie je de “bokeh” die de bladeren vormen? )

meisje met haar broertje

En dan is het nu tijd voor protip #8: “Parkeer niet te dicht op de plaats die je wilt fotograferen.”
Waarom vraag je je af, omdat je dan nog net wat meer ziet van deze wereld, want de kans is klein dat zodra je weer in de auto gestapt bent ( of op de fiets, in de bus of wat dan ook ) eruit stapt om een situatie te fotograferen. Zo ook dit tafereel, ( voor wie zich het afvraagt, nee, dit is niet hoe ik ze vond ) dit meisje kwam op me af toen ik het portret van een ander maakte. “Bent u van de krant?” , nee dat niet jonge dame, maar ik heb wel een website, is dat goed genoeg? En zoals dat dan gaat is er altijd een broertje dat ook op de foto wil.

vijf en dertig jaar getrouwd en nog steeds gelukkig met elkaar

En zo loop je nog even door naar de auto, tot ik dit echtpaar tegen kwam. Ze zijn al vijf en dertig jaar gelukkig getrouwd, en het is geweldig om zo alle soorten mensen te ontmoeten. Met het ene koppel beleef je meer dan met het andere. Maar met iedereen maak je contact en een op z’n minst een praatje. Daarna gaat ieder glimlachend zijns weegs.

girl with grandmother in drachten door jeffrey wakanno

En dan eindigen we met wat eigenlijk de eerste foto is. Hier zien we een trotse groot moeder met haar ( grote ) klein dochter. Ze vonden het echt geweldig om samen gefotografeerd te worden.

Dat doet me denken aan het volgende, fotograaf Eric Kim daagt je uit om tien keer afgewezen te worden ( zijn website is in het Engels ). Hij beredeneert dat als je je best doet om afgewezen te worden je ten eerste minder bang bent om afgewezen te worden ( dat is namelijk je doel ) en ten tweede kom je erachter dat het nog lastiger is dan je zou verwachten. Het is mij namelijk niet gelukt om tien keer afgewezen te worden. Wees dus niet bang voor de angst om afgewezen te worden maar ga ervoor!

En dan zullen er mensen zijn die het volgende denken: “Ja, heel mooi en aardig maar ik wil helemaal geen foto’s maken van mensen die ik niet ken! Wat heb ik er dan aan?” – Dit principe gaat niet alleen op in straat fotografie, maar in alle aspecten van het leven, wat het ook is dat je graag doet, het zij jurkjes haken of kaartjes knippen, ga ervoor!

Kleine actualiteiten:

Het gaat goed met de love shoots waar ik deze maand mee bezig ben! Het verwerken van de eersten is klaar en ik wens iedereen veel plezier met hun foto’s! Ik kijk erg uit naar iedereen die nog een loveshoot gepland heeft en hoop jullie snel te zien. We gaan er hoe dan ook een leuke dag van maken! 😀

Mocht je dit lezen en denken, ik zou ook graag een loveshoot met mijn betere helft willen? Neem dan contact met op! U kunt me bereiken op het volgende email adres wakanno.11-7@live.nl of telefonisch op 06 403 57 329.

Of voel je vrij om me op facebook een berichtje te sturen! Het kan allemaal!?

Jeffrey Wakanno bedankt u voor uw aandacht en wenst u nog een fijne avond.

PS. We zijn ook bezig geweest met het optimaliseren van de website voor mobiele bezoekers, dat betekend dat de pagina’s sneller zouden moeten inladen en minder data gebruiken dan voorheen ( dit is het eerste bericht dat geoptimaliseerd is ). Mocht u problemen ondervinden met de nieuwe optimalisatie laat het ons dan weten.

 

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Reacties zijn gesloten.