“Er weer samen op uit”

Het is voor het eerst weer prachtig weer, en in een lente die net wat te lang op zich laat wachten loop ik over de straten van Drachten, daar in de verte zie ik een dame in een rolstoel vooruit schuifelen; met één been trekt ze zich vooruit. Snel komt er een persoon achteraan die ik later als haar dochter zal leren kennen. Al lachend duwt ze haar moeder verder op hun tocht. Dit zijn Moniek (52) en haar dochter Petra (27) die haar vooruit helpt in het leven, uit Drachten.

Waar kunnen jullie blij van worden?

“We kunnen echt genieten van het mooie weer, er weer samen op uit!”

Petra en haar dochter Moniek in het portret van Drachten door fotograaf Jeffrey Wakanno

En als jullie terug zouden kunnen gaan in de tijd en iets opnieuw doen, wat zou dat zijn?

“Iets anders doen?” Moniek kijkt haar dochter bezorgd aan; “zullen we dat van dat ongeluk maar doen?”

“Zo’n tien jaar geleden hebben we een auto ongeluk gehad waardoor ik in een rolstoel beland ben. Omdat iemand op vrijdagavond snel naar huis wilde dacht hij er snel nog tussen te kunnen zonder voorrang te verlenen, en dat ging mis dus. En met de gevolgen moeten we nog steeds leven, ik heb er zelfs nog altijd een hekel aan om in de auto zitten.”

Petra voegt daar aan toe: “Ik had laatst ook zoiets, op de rotonde probeerde iemand me in te halen, en ik heb nog niet zo lang mijn rijbewijs dus ik schrok me een …!” Met een glimlach maakt ze de zin niet af, en het is inderdaad ook zo dat soms kleine overhaaste beslissingen grote gevolgen hebben.

Toch weten we met een positieve noot af te sluiten, het weer is heerlijk: “We zijn er op uit om een boodschapje te doen en we genieten van deze dag!”

Drachtster Courant

Deze serie portretten zijn eerder verschenen in de Drachtster Courant en nu online te vinden op wakenco.com. Iedereen is gefotografeerd op de straten van Drachten, of ze er nu wonen, werken of winkelen ( of iets anders doen ). 

Herken je iemand?

Laat het me weten in de commentaren hier beneden wat ze voor jou betekenen! En deel dit portret met hen!

Het Boek

De verhalen van 2017 worden op dit moment verzameld in een boekwerk, dit omvat de gepubliceerde portretten die verschenen in de Drachtster Courant, de portretten die verschenen op deze website en tal van niet eerder gepubliceerde werken. Op dit moment staat de teller al op 170 pagina’s voor dit project.

Je kan hieronder je email adres achter laten om meer informatie over het boek te ontvangen!

Ontdek ook het verhaal achter deze gezichten:

“Dan had ik geschiedenis gekozen!”

In de verte in het Thalenpark zie ik een figuur lopen, samen met zijn hond. Als ik dichterbij kom raak ik aan de praat met Wietze en hij herkent me als Jeffrey Wakanno. Na het maken van het portret vraag ik hem wat hem nou gelukkig maakt: “Als ik op een middag met prachtig weer […]

“Ik loopt dan nog eventjes verder”

De terrasjes vullen zich langzaam en de lente fladdert door de lucht en het leven glimlacht ons weer toe, niets vermoedend van de kou die ons nog te wachten stond maak ik het portret van Hetty die net van een terrasje komt en nog even een blokje om loopt, ze is 72 jaar oud en […]

“Maak er maar een beter verhaal van”

Wat moeten we doen? vraagt het rechter meisje; jullie hoeven alleen maar in de camera te kijken en dat is alles, beetje dichterbij elkaar zou wel mogen, jullie zijn vriedinnen toch? Alleen wat is het verhaal achter die arm?  Een ongeluk gehad? “Nou kijk, ze is gevallen met de fiets.” Ah tja, dat is niet […]

Related Posts

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: