“Er weer samen op uit”

Het is voor het eerst weer prachtig weer, en in een lente die net wat te lang op zich laat wachten loop ik over de straten van Drachten, daar in de verte zie ik een dame in een rolstoel vooruit schuifelen; met één been trekt ze zich vooruit. Snel komt er een persoon achteraan die ik later als haar dochter zal leren kennen. Al lachend duwt ze haar moeder verder op hun tocht. Dit zijn Moniek (52) en haar dochter Petra (27) die haar vooruit helpt in het leven, uit Drachten.

Waar kunnen jullie blij van worden?

“We kunnen echt genieten van het mooie weer, er weer samen op uit!”

Petra en haar dochter Moniek in het portret van Drachten door fotograaf Jeffrey Wakanno

En als jullie terug zouden kunnen gaan in de tijd en iets opnieuw doen, wat zou dat zijn?

“Iets anders doen?” Moniek kijkt haar dochter bezorgd aan; “zullen we dat van dat ongeluk maar doen?”

“Zo’n tien jaar geleden hebben we een auto ongeluk gehad waardoor ik in een rolstoel beland ben. Omdat iemand op vrijdagavond snel naar huis wilde dacht hij er snel nog tussen te kunnen zonder voorrang te verlenen, en dat ging mis dus. En met de gevolgen moeten we nog steeds leven, ik heb er zelfs nog altijd een hekel aan om in de auto zitten.”

Petra voegt daar aan toe: “Ik had laatst ook zoiets, op de rotonde probeerde iemand me in te halen, en ik heb nog niet zo lang mijn rijbewijs dus ik schrok me een …!” Met een glimlach maakt ze de zin niet af, en het is inderdaad ook zo dat soms kleine overhaaste beslissingen grote gevolgen hebben.

Toch weten we met een positieve noot af te sluiten, het weer is heerlijk: “We zijn er op uit om een boodschapje te doen en we genieten van deze dag!”

Drachtster Courant

Deze serie portretten zijn eerder verschenen in de Drachtster Courant en nu online te vinden op wakenco.com. Iedereen is gefotografeerd op de straten van Drachten, of ze er nu wonen, werken of winkelen ( of iets anders doen ). 

Herken je iemand?

Laat het me weten in de commentaren hier beneden wat ze voor jou betekenen! En deel dit portret met hen!

Het Boek

De verhalen van 2017 worden op dit moment verzameld in een boekwerk, dit omvat de gepubliceerde portretten die verschenen in de Drachtster Courant, de portretten die verschenen op deze website en tal van niet eerder gepubliceerde werken. Op dit moment staat de teller al op 170 pagina’s voor dit project.

Je kan hieronder je email adres achter laten om meer informatie over het boek te ontvangen!

Ontdek ook het verhaal achter deze gezichten:

“Vooral die kleur groen; meigroen!”

Niet iedereen wil met portret en al in de krant verschijnen, zo ook de dame die ik aansprak voordat ik dit portret maakte. Geen probleem, we kijken gewoon even verder en net toen ik drie passen verder was hoor ik iemand achter me vragen of dat die ene was die die interviews doet. Dit is […]

“Lekker voor in de storm”

“Als ik ergens in een stad kom dan vind ik het eigenlijk altijd zonde om alleen maar naar m’n afspraak te gaan. Dus heb ik nog wat andere dingetjes die ik nog wil doen, eerst maar even een ijsje bij de Hema dacht ik zo, hahah ja lekker voor in de storm!” “En ik meen verderop […]

“Gelukkig getrouwd”

Het zijn de eerste mensen die ik tegen kom op mijn tocht door Drachten, Jitze en Wietske zijn 83 en 80 jaar en wandelen gemoedelijk door hun Drachten, en we komen met elkaar aan de praat, over nu hoe ze genieten van de gezondheid die ze beide nog hebben maar ook over wat ze vroeger […]

Related Posts

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: