Hetty in het portret van Drachten door fotograaaf Jeffrey Wakanno

“Als ik gewoon lekker kan omklooien”

Ze zeggen dat je in smalle donkere steegjes altijd uit moet kijken wat je tegen komt, vandaag kwam ik er Hetty tegen ze is 67 jaar oud en woont in de Bertilla.

Zou je kunnen vertellen wat je gelukkig maakt ?

Hetty in het portret van Drachten door fotograaaf Jeffrey Wakanno

“Ik word er gelukkig van als ik gewoon lekker kan omklooien, fijn prutsen met dingen, gezellig uit eten gaan met vrienden. Geen spectaculaire dingen hoor, maar als het leven gewoon lekker loopt dan ben ik blij. Ongeveer een jaar of zeven geleden ben ik in deze rolstoel terecht gekomen en eerst wordt je wereldje echt heel erg klein; je kan opeens niets meer! Maar ik had op een gegeven moment strippenkaarten nodig, en besloot ze toen zelf maar proberen te halen en dat was het moment dat ik erachter kwam dat ik zulk soort dingen best nog wel zelf kon doen! En zo gaandeweg steeds meer dingen ontdekken, ja echt fijn is dat! Je kan wel bij de pakken neer gaan zitten, maar wat geeft dat nou? Ik heb gewoon de knop omgedraaid, dit is nu mijn leven en hier moet ik gewoon het beste van maken.”

En als er nou iets is dat je in je leven anders zou willen doen, wat zou dat zijn ?

“Als ik iets anders kon doen dan was ik niet in de zorg gegaan maar in de tuinbouw, ja heerlijk lijkt me dat, lekker klooien met plantjes! Niet dat dit verkeerd was hoor! Absoluut niet, maar dat had me achteraf wel leuker geleken! Maar vroeger werd er niet zo omgekeken naar opleiding hé, je had de mulo en de huishoudschool, en bij was de huishoudschool een ramp omdat daar mee gedreigd werd; je ging er heen als je je best niet deed! Het viel mee hoor, die school is helemaal niet zo erg maar dat maakten mijn ouders er dan van hé!”

Het Boek

De verhalen van 2017 worden op dit moment verzameld in een boekwerk, dit omvat de gepubliceerde portretten die verschenen in de Drachtster Courant, de portretten die verschenen op deze website en tal van niet eerder gepubliceerde werken. Op dit moment staat de teller al op 170 pagina’s voor dit project.

Je kan hieronder je email adres achter laten om meer informatie over het boek te ontvangen!    Vergelijkbare berichten