portret van drachten - dit is bittere noodzaak door Jeffrey Wakanno
|

“Dit is bittere noodzaak”

Niet iedereen heeft de luxe om binnen te kunnen blijven, en zeker niet voor zoiets als een code oranje. Er is wel iets ernstigers nodig om de hard werkende drachtster binnen te houden; denk aan invallende russen, vogelgriep of kilometerheffing. Zo ook deze dame, maar gelukkig heeft ze nog wel even tijd om me te woord te staan. Maar eerst; het portret!

portret van drachten - dit is bittere noodzaak door Jeffrey Wakanno

En het antwoord op de vraag wat haar naar buiten dreef met code oranje is kort maar bondig: “Omdat ik naar m’n werk moet, ik ben net hier naar buiten gestapt. Ow kijk dat is mijn zoon die net langs komt hahah, ja we wonen hier om de hoek. En ik hoef gelukkig niet al te ver, dus het is nu even goed te doen.”

En gelijk heb je ! En zo tussen de buien door is het goed te doen, maar om het zo te zeggen, is het noodzaak dat je je op straat vertoont?

“Het is bittere noodzaak!”

En zo is het, lachend vervolgde ze haar weg, op pad om de kost te verdienen en een verschil te maken in het leven van anderen. En er is geen storm die haar voorlopig nog gaat tegen houden. In ieder geval geen code oranje, ze zullen echt met meer moeten komen! Dit is het portret van Drachten, waar we iedere tweede dag een portret tonen van de gemiddelde Drachtster en kort hen leren kennen.

 

vandaag blijf ik thuis in drachten door jeffrey wakanno trouw fotograaf
“Ik blijf thuis”
Jowan verteld hoe hij zijn obstakels overwint en doelen in zijn leven haalt
“Ik weet wat verliezen is”

 

 

 

 

[stag_sidebar id=’ondertussen-in-drachten’]

Vergelijkbare berichten