Jolanda en Hilda in het portret van Drachten door fotograaf Jeffrey Wakanno

“Sport vond ik zo standaard”

Diep in concentratie turen de dames in de verte, ogenschijnlijk leek iemand voor hen te poseren zo’n honderd meter verderop. Onbedoeld trekken ze de aandacht van voorbijlopend publiek en ook ik kan het niet laten een praatje met ze te maken. Dit zijn Jolanda uit Drachten ( 44 jaar oud ) en Hilda uit Bakkeveen ( 51 jaar oud ).

“We zijn bezig met straatfotografie, we doen een cursus bij een vakfotograaf en we hebben dit thema gekozen. Je kon kiezen uit portret, straat, sport, landschap, macro en noem maar op.” Maar zegt Jolanda: “Sport vond ik zo standaard dus heb ik voor straatfotografie gekozen.”

“En hoe meer er voor een bepaald thema kozen, hoe meer je erover kwam te leren heb ik dat ook gedaan.” stemt Hilda in.

En wat leren jullie zoal?

“Eerst leerden we hoe het toestel werkt, alle knopjes en dingetjes, en dan moet je daarmee oefenen natuurlijk zodat je het ook écht snapt. En daarna leer je hoe je de lijnen recht krijgt, hoe je de compositie moet doen en controleren of het scherp is en dat soort dingen.”

Jolanda en Hilda in het portret van Drachten door fotograaf Jeffrey Wakanno

Zijn jullie al lang aan het fotograferen?

Nee nog niet echt” zegt Hilda, ze had eerst een klein toestelletje gekocht om mee te beginnen. “Maar zo ben ik ook begonnen hoor!” stemt Jolanda in, nu heeft ze wat groter en beter, vooral ook om de sportende kinderen te fotograferen ( daarom vond ze sport ook zo standaard ). En nu moeten we proberen om een leuke serie foto’s te maken.

Succes dan nog even!

Haha nee! We gaan nu om ons vier-uurtje bij de Hema!”

En zo nemen we afscheid, zij hun vier uurtje en ik verder op pad op zoek naar nieuwe gezichten en nieuwe verhalen.

Drachtster Courant

Deze serie portretten zijn eerder verschenen in de Drachtster Courant en nu online te vinden op wakenco.com. Iedereen is gefotografeerd op de straten van Drachten, of ze er nu wonen, werken of winkelen ( of iets anders doen ). 

Herken je iemand?

Laat het me weten in de commentaren hier beneden wat ze voor jou betekenen! En deel dit portret met hen!

Het Boek

De verhalen van 2017 worden op dit moment verzameld in een boekwerk, dit omvat de gepubliceerde portretten die verschenen in de Drachtster Courant, de portretten die verschenen op deze website en tal van niet eerder gepubliceerde werken. Op dit moment staat de teller al op 170 pagina’s voor dit project.

Vergelijkbare berichten