“Ik geniet vol op!”

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Tijdens een stormachtige periode in Gorredijk, misschien beter gezegd heel Nederland, kom ik Geke tegen. Ze komt uit Woudenberg, dat is in de buurt van Amersfoort. En is nu 50 jaar oud. Hoe dan ook, hoe komt ze hier terecht?

“Ik ga maandag de Elfstedentocht fietsen, ja voor de derde keer. Het is altijd een groot feest.”

Dus hoe ben je zo..?

“In Gorredijk terecht gekomen? Nou weet je, ik zit eigenlijk in Lemmer in een huisje, en ik had een koffie afspraak met iemand die is niet op komen dagen! Dus ik ga zo weer naar Lemmer. Ik ga naar Heerenveen trouwens, ik ben toch in de buurt en volgens mij is hier niet zoveel. Maar ik kom hier heel graag in Friesland, ik denk dat ik hier ooit nog wel eens ga wonen, of een huisje erbij ofzo. Maar dat willen we heel graag want ik word helemaal zen. Ja echt! Bij ons is alles zo druk druk druk. En dan kom je hier, zijn de mensen veel relaxter, ik vind het super! De mensen zijn wel heel aardig gewoon, nog echt mensen mensen weet je wel? Beetje persoonlijk contact, en ik vind bij ons allemaal zo.. snel. Ik hou van contact, vind ik ik leuk, hele goede gesprekken heb ik soms met mensen, vind ik heerlijk. Mooi toch?”

Als je nou een dingetje zou kunnen noemen, waarvan je zegt, hier word ik nou gelukkig van? 

“Ja, van het water. Hij IJsselmeer. Ik ga altijd even naar het IJsselmeer, dan voel ik zo dat hele – ze gebaart hoe dat gebeurt – alles glijd van me af. En dan word ik helemaal blij. En mijn fietsen, mijn wielren fietsen, ik fiets nu vier jaar, en dat gaat hartstikke super, ik heb mijn tweede fiets ondertussen. De eerste was echt zo’n meisjes fiets nog, maar nu heb ik een stoere.”

Heb je na de Elfstedentocht nog een volgende doel?

“Ik wil graag de Alpe d’Huez, maar dan niet echt met dat hele drukke, ik vind het heel goed hoor, dat goede doel van het KWF, maar ik vind dat te druk. Maar ik wil graag die kant nog een keer op, want Stelvio en Mount Ventoux heb ik allemaal al gedaan, en die staat nog echt op mijn lijstje.”

Als je iets in je leven anders zou kunnen doen, wat zou je dan gedaan hebben?

“Ik denk dat ik dan wat meer voor mezelf zou willen doen. Ik ben heel beschermd opgevoed, je gaat werken, je gaat trouwen, kinderen, en nu merk ik dat nog heel veel heb willen zien, en dat doe ik ook wel hoor.”

Heb je het gevoel dat je aan het inhalen bent?

“Nou, best wel! Ik genet vol op, ik ben vijftig, en ik heb zoiets van het leven begint gewoon nu.”

[/vc_column_text][vc_column_text]

Woudklank

Deze serie portretten zijn eerder verschenen in de Woudklank en nu online te vinden op wakenco.com. Iedereen is gefotografeerd op de straten van Drachten, of ze er nu wonen, werken of winkelen ( of iets anders doen ). 

Herken je iemand?

Laat het me weten in de commentaren hier beneden wat ze voor jou betekenen! En deel dit portret met hen!

Het Boek

De verhalen van 2017 worden op dit moment verzameld in een boekwerk, dit omvat de gepubliceerde portretten die verschenen in de Drachtster Courant, de portretten die verschenen op deze website en tal van niet eerder gepubliceerde werken. Op dit moment staat de teller al op 170 pagina’s voor dit project.

Je kan hieronder je email adres achter laten om meer informatie over het boek te ontvangen![/vc_column_text]    [/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

    Ontdek ook het verhaal achter deze gezichten:

    [/vc_column_text][vc_basic_grid post_type=”post” max_items=”3″ orderby=”rand” grid_id=”vc_gid:1560352291388-ac6d4644-2a5a-4″ taxonomies=”14″][/vc_column][/vc_row]

    Vergelijkbare berichten