Wedi Ketema Ketema in het portret van Drachten door Jeffrey Wakanno

“Ik hou van muziek, en van zingen!”

Hoe kies je mensen uit die op je blog verschijnen? Wiens gezicht maakt deel uit van het portret van Drachten? Dat zijn vragen die je je zelf stelt als je bezig bent met zo’n project ( en ik kan me voorstellen dat genoeg lezers het zich ook wel afvragen ). Het officiële antwoord is dat ik een zo’n gevarieerd mogelijk scala aan gezichten en personen probeer te vinden. Daarnaast is het zoeken naar een connectie met de mensen om je heen, je hebt bijvoorbeeld genoeg mensen die je straal voorbij lopen. Het heeft weinig nut om die aan te spreken, kans is groot dat ze of haast hebben of geen tijd. Maar met het idee van een zo’n breed scala in m’n achterhoofd ben ik altijd extra enthousiast als ik een Drachtster tegen kom van niet Nederlandse origine ( met een migratie achtergrond? Buitenlands? Jullie snappen wat ik bedoel ). De ervaring leert namelijk dat het moeilijker is om deze mensen te portretteren, soms komt dat door de taalbarrière en begrijpen ze niet goed wat de bedoeling is. Maar ditmaal is het gelukt, al dan niet met de nodige horten en stoten maar het is geslaagd.

Wedi Ketema Ketema in het portret van Drachten door Jeffrey Wakanno

Heel erg bedankt voor het mee werken met dit project, maar mag ik je nog vragen waar je blij van kunt worden?

“Tja, waar kan ik blij van worden?”

Dat zou van alles kunnen zijn, hou je misschien van muziek?

“Ja ik hou van muziek, en van zingen!

Kun je mooi zingen?

“Nee! Hahah luisteren, ik hou van luisteren.”

Dit is het portret van Drachten, waar we de voorbijgangers op de straten van Drachten beter leren kennen. Ik vraag hen waar ze blij van kunnen worden en verzamel de antwoorden in dit project, zodat het een verzameling van positiviteit word, in allerlei soorten en maten. Daarnaast helpt het mensen ook om even terug te denken naar iets moois in hun leven en het is prachtig om te zien hoe mensen die momenten toch weer opnieuw beleven.

Jeffrey Wakanno spreekt de mensen aan, verzamelt de verhalen en maakt hun portretten, deze zijn te vinden in het project “het portret van Drachten” en in de nabije toekomst te lezen in het gelijknamige boek.

 

Lees wat deze mensen blij maakt:

the spermer in het portret van drachten door jeffrey wakanno
“Zo’n spuiter ben ik niet”
tsjitske van der wal in het portret van drachten door Jeffrey Wakanno
“Als jij Jezus gevonden hebt!”

Vergelijkbare berichten