Jowan verteld hoe hij zijn obstakels overwint en doelen in zijn leven haalt
|

“Ik weet wat verliezen is”

Toen ik hem voor het eerst vroeg wat hem plezier bracht antwoorde hij dat het vooruitzicht om naar een warm land te gaan hem erg blij maakte, en zeker met dit weer ( het type waarbij je tengels van je lijf springen van de kou ) was dat een fijn vooruitzicht om naar uit te kijken!

Jowan verteld hoe hij zijn obstakels overwint en doelen in zijn leven haalt

En dat zou opzich al een goed verhaal zijn, tot hij er even later iets aan toevoegde; “Je vroeg aan mij waarom lach je? Ik lach omdat ik weet wat verliezen is, ik weet daarom ook wat winnen is.”

Zulke wijze woorden had ik niet verwacht van een jongeman met vakantie plannen, toen ik hem vroeg of hij er meer over wilde vertellen was dit zijn antwoord:

“Vaak krijg je van je omgeving een stempel opgedrukt, of je het nou leuk vind of niet. Mensen hadden geen vertrouwen in mij, ik was niet van het gemiddelde niveau. En ik was ook anders, ik had inderdaad iets meer tijd nodig dan de rest. Maar door diep te vallen ben ik wijzer geworden, en dat gebeurde ook niet van de ene op de andere dag, maar door te leren van je fouten en een doel te hebben dat je motiveert om door te gaan.”

En wat is dat doel dat je op de been houdt?

“Diploma’s halen, proffesioneel judoka worden, poëzie voordragen en misschien zelfs hbo doen.”

Zet hem op, je bent al zo ver gekomen, dit gaat je ook lukken ; )

Straatportret door Jeffrey Wakanno voor het project "ondertussen in drachten"
“Als je ergens in gelooft..”
Dewi Blom ondertussen in drachten door Jeffrey Wakanno
“Zeg maar dat dit meisje heel creatief is!”

 

 

 

[stag_sidebar id=’ondertussen-in-drachten’]

Vergelijkbare berichten