Geeske de Jong in het portret van Drachten door Jeffrey Wakanno

“U bent nog fris en fruitig”

Geeske is een frisse, fruitige dame van 80 jaar uit Drachten, die er geen moeite mee had haar te laten portretteren. Iets meer moeite had ze met iets vinden wat haar gelukkig maakt, blijkbaar was er meer dan genoeg om uit te kiezen, ze heeft immers zeven kleinkinderen.

Wat maakt u echt gelukkig?

“Als de kleinkinderen langs komen en zeggen; “Beppe, we moeten eerst even goed knuffelen want u bent de liefste beppe van de hele wereld!” Dat is echt een dingetje wat me goed doet hoor. En de andere jongen, deze is acht jaar oud, maar de andere is tien jaar en echt een pienter knaapje! Die zegt dan: “Beppe, sta eens op en loop een stukje door de kamer!” Toen deed ik dat en zegt hij: “Ziet u nou wel beppe? U bent nog fris en fruitig!” Hahah die jongen heeft van die slimme opmerkingen.”

Geeske de Jong in het portret van Drachten door Jeffrey Wakanno

Dat heeft hij zeker niet van vreemd?

“Hahah, nee dat heeft hij van zijn beppe! Hahah!”

En voordat ze kostbare momenten van de andere vijf kleinkinderen oplepelt, moest ik weer verder, we hebben namelijk beperkte ruimte om te publiceren! Maar het geeft ons wel een kijkje in de dingen die op de lange duur van waarde zijn, kinderen en kleinkinderen zijn de dingen die veel ouderen noemen als je ze vraagt naar wat ze blij maakt. In plaats van die nieuwe schoenen, of de grote auto die ze ooit gekocht hebben.

Drachtster Courant

Deze serie van portretten verschijnt ondertussen al meer dan een half jaar in de Drachtster Courant, en maken deel uit van het project “het portret van Drachten” waar ik moeite doe om de mensen die je op straat tegen komt een gezicht en een stem te geven, te laten zien dat ieder van ons zijn of haar eigen verhaal met zich meedraagt.

Vergelijkbare berichten