“Dat zit in de genen denk ik.”

Als je het voor de wind hebt, dan ben je niet te stoppen. Zo moest ik moeite doen om Thijs van 78 jaar uit Drachten bij te kunnen houden. Met zijn rollator trotseert hij de straten, en met een glimlach stapt hij de wereld in. Dit is wat hij me te vertellen heeft:

Wat kan u nu gelukkig maken?

“Ik ben een gelukkig man, en dat zit in de genen denk ik.”

Was uw vader ook altijd gelukkig?

“Ja ja ja! Het is alsof het me altijd voor de wind gaat, als ik iets wil dan kom ik het wel tegen of iemand regelt iets zodat het goed uit komt.”

thijs uit drachten in het portret van drachten door fotograaf Jeffrey Wakanno

En als u nou iets in uw leven zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn?

“Nee nee nee, ik niet meer veranderen! Ik ben omtrent 52, 53 jaar getrouwd. Dat halen de meesten niet, sommige zijn al uit elkaar met vier jaar. Dan kennen ze elkaar niet denk ik.”

Terwijl ik hem deze vragen stel kuiert Thijs gestaag door, geen tijd te verliezen als alles zo voorspoedig gaat, en ik geef hem groot gelijk; als het geluk me zo toescheen dan zorgde ik ook dat ik bezig bleef. Hij neemt dan ook als volgt afscheid: “Als er iets ( met de foto ) gebeurd dan merk ik het wel! Doei!” En nog voordat ik iets kan zeggen is hij er al weer vandoor, hoofdschuddend kijk ik hem na; niet te stuiten.

Drachtster Courant

Deze serie portretten zijn eerder verschenen in de Drachtster Courant en nu online te vinden op wakenco.com. Iedereen is gefotografeerd op de straten van Drachten, of ze er nu wonen, werken of winkelen ( of iets anders doen ). 

Herken je iemand?

Laat het me weten in de commentaren hier beneden wat ze voor jou betekenen! En deel dit portret met hen!

Het Boek

De verhalen van 2017 worden op dit moment verzameld in een boekwerk, dit omvat de gepubliceerde portretten die verschenen in de Drachtster Courant, de portretten die verschenen op deze website en tal van niet eerder gepubliceerde werken. Op dit moment staat de teller al op 170 pagina’s voor dit project.

Je kan hieronder je email adres achter laten om meer informatie over het boek te ontvangen!

Ontdek ook het verhaal achter deze gezichten:

“Zijn we al boven?”

“Jij hebt mijn man gefotografeerd!” en inderdaad, ongeveer een halfjaar geleden is dat geweest. Dit is dus zijn vrouw, Tati, en Tati is 62 jaar oud en woont natuurlijk net als R.W. Loolofs in Drachten. Samen wel te verstaan. Hoe dan ook, ze legt uit waarom ze een hoofddoek draagt: “Ik ben moslima, maar niet […]

“Je kan beter arm en gezond zijn”

Rika ( 61 jaar ) houdt er niet van om recht in de camera te kijken, Jean ( 66 jaar ) heeft er gelukkig minder moeite mee, of het een probleem is? Absoluut niet, verandering van spijs doet eten, dus een portret dat er anders is dan de rest zal het project geen kwaad doen. […]

“Ik weet wat verliezen is”

Toen ik hem voor het eerst vroeg wat hem plezier bracht antwoorde hij dat het vooruitzicht om naar een warm land te gaan hem erg blij maakte, en zeker met dit weer ( het type waarbij je tengels van je lijf springen van de kou ) was dat een fijn vooruitzicht om naar uit te kijken! […]

Related Posts

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: