“Ik ben blij zoals het nu is”

Echte liefde, je hebt het of je hebt het niet, en dit koppel heeft het, overduidelijk! Laten we eens kijken wat ze te zeggen hebben.

Wat maakt jullie gelukkig?

“Dat we nog samen zijn, dat maakt ons echt heel erg gelukkig, we zijn over twee jaar zestig jaar getrouwd en ik zorg als mantelzorger voor hem want hij is niet meer zo mobiel als vroeger.” zegt ze met een grote bevestigende glimlach. Ze is vier jaar ouder maar zorgt met veel liefde en plezier voor hem: “Beetje liefde geven en dan zingt hij weer voor me.”

Siep en Heikje in het portret van Drachten door fotograaf Jeffrey Wakanno

Als jullie in je leven iets anders zouden kunnen doen, terug gaan en iets veranderen, wat zou dat zijn?

“Nee niets, ik ben blij zo als het nu is.” en ook hij beaamt dat:”ik ben ook altijd blij geweest met het werk dat ik gedaan heb.”

Wat voor werk heeft u altijd gedaan?

“Ik zat in de electra, dan moesten we in de kabels aanleggen in de onlanden, echt plekken waar je anders nooit kwam, daar legden wij de stroom aan, tot Heerenveen aan toe! De palen gingen de grond in en dan met van die klimschoenen omhoog klauteren met het lijntje en de boel monteren. Zodra de boeren je zagen dan kwamen ze op je af, zo graag wilden ze aangesloten worden! Vervolgens zat je een broodje te eten in de stal tussen de koeiestaarten. Dat was echt niks, maar er waren ook boeren die je binnen nodigden, nou je kan je voorstellen wie het eerst aangesloten werden! En boos dat de boeren waren die we eerst oversloegen hahah! Maar al snel hadden ze het trucje door en kwam je overal binnen, met koek toe!”

Na het maken van de foto, verteld ze nog dat ze ook veel plezier beleeft aan erop uit gaan met haar kleinkinderen: “even ergens thee drinken, en ik heb veel kleinkinderen! Alles met elkaar zijn we met z’n 27-en, de kleinkinders, kinderen, aangetrouwd en verkering meegerekend. We wonen nu een jaar of vier naast de Lawei, de kinders hadden een dagje uit geregeld en toen we ‘thuis’ kwamen in het nieuwe huis was alles al ingericht!”

Drachtster Courant

Deze serie portretten zijn eerder verschenen in de Drachtster Courant en nu online te vinden op wakenco.com. Iedereen is gefotografeerd op de straten van Drachten, of ze er nu wonen, werken of winkelen ( of iets anders doen ). 

Herken je iemand?

Laat het me weten in de commentaren hier beneden wat ze voor jou betekenen! En deel dit portret met hen!

Het Boek

De verhalen van 2017 worden op dit moment verzameld in een boekwerk, dit omvat de gepubliceerde portretten die verschenen in de Drachtster Courant, de portretten die verschenen op deze website en tal van niet eerder gepubliceerde werken. Op dit moment staat de teller al op 170 pagina’s voor dit project.

Je kan hieronder je email adres achter laten om meer informatie over het boek te ontvangen!

Ontdek ook het verhaal achter deze gezichten:

“Studenten zijn mijn specialiteit!”

Soms zijn de straten van Drachten dun bevolkt, en soms zijn de straten van Drachten overbevolkt. Zo ook vandaag, voordeel is wel dat het je niet ontbreekt aan personen om mee te praten! Deze jongeheer was druk bezig met het verkopen van kranten voor een niet nader te noemen organisatie, voor degenen die zich afvragen […]

“En het is nu droog!”

Het weer begint weer ( padum tss ) beter te lijken, althans half Nederland hoopt dat uit volle borst en de andere helft heeft de hoop zo stiekem al een beetje opgegeven. Hoe dan ook, het is goed te bedenken dat we mindere tijden gehad hebben. Laten we terug denken aan die dag dat code […]

“Op een hele bijzondere wijze”

Dit zijn Reinder Arie, of gewoon “Rein” en Tineke. Hij is 85 en zij is 82 en ze wonen beiden in Drachten, laten we maar direct beginnen. Om de leesbaarheid te verhogen hebben we wat zij zegt gecursiveerd: Wat maakt jullie gelukkig? “Dat we nog samen zijn, nou, dat we iedere morgen zeggen: joh, goeiemorgen, […]

Related Posts

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: