Femma Riemersma in het portret van Drachten door Jeffrey Wakanno

“Het weer van gister!”

“Ohja gaaf, zullen we dat doen?” zegt de moeder enthousiast tegen haar dochter terwijl ze snel de gekochte kledingstukken weggemoffeld.

Hahah geen zorgen, het portret is vanaf de schouders ongeveer hoor dus dat komt er niet op.

Femma Riemersma in het portret van Drachten door Jeffrey Wakanno

Maar voor het project, waar kunnen jullie nou blij van worden? Echt dat je zegt, dat is de moeite om op te staan in de ochtend?

“Het weer van gister!” weet de dochter als eerste uit te brengen, en haar moeder vult haar aan: “Jaa, van dat lekkere warme weer. Daar kunnen we echt van genieten, dit is ook lekker hoor, maar net even wat zonniger is nog beter!”

( voor de lezers die dit in het jaar 2024 lezen; gisteren hadden we historisch heerlijk weer, niet van gehoord? Dan had je beter moeten opletten tijdens de geschiedenisles! Maar het zou kunnen dat jullie niet meer zo opkijken van heerlijk weer met de naderende klimaatsveranderingen, bedenk dan dat het ten tijde van schrijven nog een unicum is. )

Dit is het portret van Drachten, waar we elke tweede dag een voorbijganger ( of twee ) iets beter leren kennen, waar we erachter komen waar ze blij van kunnen worden. Jeffrey Wakanno spreekt met hen, verzamelt de verhalen en maakt hun portret.

 

Ontdek ook het verhaal achter deze personen:

Melissa Weckseler in het portret van drachten door Jeffrey Wakanno
“Als ik je er een plezier mee kan doen.”
Ahmad Almasry in het portret van drachten door Jeffrey Wakanno
“Drachten is een fijne plaats.”

Vergelijkbare berichten